Over tijd

Mijn tien jaar jongere zusje is zwanger van haar eerste en naast de ‘hoera ik word tante!’ euforie ook wel een confrontatie met mijn belegen status… Mijn oudste is immers gebouwd in 2003; het jaar dat de kapsalon in eetbare versie werd uitgevonden, Joegoslavië ophoudt met bestaan en het voorgenomen huwelijk tussen wijlen prins Friso en zijn Mabel een politieke rel veroorzaakte. Naast het feit dat ik destijds nog buikspieren had zijn er nog andere verschillen met het krijgen van een baby toen en nu: 

– Groei echo’s, geslachtecho’s, liggingsecho: halloooo, ik kreeg met 10 weken een echo om te kijken of t hartje het deed en dan was het duimendraaien tot 40 weken (of in mijn geval bijna 42 weken eigenwijze drol dat hij was…en is…)
– Uniseks babykleding is dus zooooo 2003: anno nu ga je voor de meisjes of jongensversie. O nee, om op z’n 2018 te zeggen genderneutraal. Er is dus nog hoop voor diegene die het geslacht niet willen weten ik voorspel namelijk de revival van de seksloze baby kleding.
– Het schap ‘Ouders van nu’, ‘Kinderen’ en alles met ‘groeien’ of ‘mama’ in de titel negeer ik bij de super. Ik heb genoeg gelezen om te weten dat een gebruiksaanwijzing bij een kind niet bestaat (tevens bespaartip). Om nog maar te zwijgen over groei app’s……
– Bij een dooky denk ik aan het nieuwste Disney personage ipv een ergonomische doek aan je wagenbak om je beeb te beschermen tegen die agressieve zon. Een hydrofiel luier met knijpers bood ook uitkomst. Tot nu toe ademen ze nog steeds (tevens bespaartip 2).
– Nipt test wordt standaard aangeboden (wel zelf betalen mits niet in de risico groep) daar waar ik destijds een trip naar het buitenland had moeten maken.
– Daan, Thomas, Tim, Lars, Sanne, Lotte, Anne, Iris, Femke, Amber en Lucas zijn nu pubers. Finn, Kyan, Luuk, Soof, Sven, Juna, Vaiana, Yara en Elin it is.

Eén ding blijft tijdloos: tante die heel veel wil gaan knuffelen met haar verse nichtje. Ik heb er nu al zin in!

Afbeelding van zwangere zus: Olena Yakobchuk/Shutterstock

Previous ArticleNext Article