9 dingen die onmogelijk zijn voor een moeder met jonge kinderen

Het krijgen van een baby is een levensverandering die je ondergaat en pas begrijpt wanneer je er middenin zit. Het is van tevoren niet uit te leggen hoe dat voelt, hoe dat gaat en wat voor impact het heeft. Je zou denken dat wanneer je eenmaal moeder bent, je de impact wel begrijpt. Maar het krijgen van nog een baby is jezelf overgeven aan de chaos en doorademen. Even rustig koffie drinken wordt toegevoegd aan het lijstje ‘luxe’ en al je energie gaat naar het oprapen van alle bende die je jonge kinderen achterlaten. 

En zo kom je erachter dat er heel wat dingen zijn, die eerst zo normaal leken, die nu op je ‘luxe lijstje’ staan, gewoon omdat ze onmogelijk zijn geworden voor een moeder met jonge kinderen.

1. Rustig op de bank koffie drinken dus

Dat kan niet omdat, punt 1, je je koffiekopje niet even op de salontafel kunt zetten, want voor je het weet wordt deze eraf gemaaid. Dit geldt overigens voor alle drankjes. En puntje 2, op het moment dat je eindelijk even zit, is je koffie koud geworden. Echt, het is een algemeen moederprobleem.

2. Even rustig bellen

Onmogelijk! Vanaf nu stuur je alleen nog maar berichtjes en soms zijn ze half, omdat je niet in de gelegenheid bent om ze fatsoenlijk af te maken. Het bel-tijdperk is voorbij, want tegen de tijd dat je wel weer bellen kunt, weet je niet meer hoe het moet, of je hebt bel-angst bij jezelf gecreëerd.

3. Een whatsapp gesprek volgen

Zoals ik al zei, een berichtje fatsoenlijk afmaken is al lastig, laat staan een heel whatsapp gesprek volgen. Onmogelijk! Die 186 berichtjes kun je niet met twee jonge kinderen in je buurt nalezen zonder dat je muren, je vloeren of je meubilair eraan gaan.

4. Hulp aanbieden

Er zijn dagen dat het lukt, je hulp aan iemand aanbieden. Maar de meeste dagen kun je zelf wel wat hulp gebruiken, want sommige dagen kom je niet verder dan je achterdeur. Dat zijn de dagen dat je je overgeeft aan de chaos en doorademt.

5. Naar je lievelingsmuziek luisteren

Op het moment dat ik Spotify aanzet, wordt er in koor K3! geroepen. Het is onmogelijk om even lekker naar mijn eigen muziek te luisteren, probeer ik dat wel, dan schreeuwen ze er resoluut doorheen. De uitgekookte krengen.

6. Een taartje of koekje helemaal alleen opeten

Zelfs al hebben ze hun eigen taartje of koekje, dan nog staan ze als aasgieren om mij heen om ook een hapje van de mijne op te eisen. Alsof iemand ze influistert dat het koekje of taartje wat zij krijgen naar poep smaakt en dat van mama vele malen lekkerder is.

7. Even rustig op het toilet zitten

Een algemeen gegeven. Gelukkig drinken moeders van jonge kinderen veel koffie, scheelt weer tijd op het toilet.

8. Genieten van een opgeruimd huis

Want dat is het nooit. En is het wel een keer opgeruimd, dan heb je er zoveel energie in gestoken dat je helemaal kapot bent en er niet eens meer van genieten kan.

9. Alle ballen in de lucht houden

Ik heb het geprobeerd, maar het lukte niet.


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment