Nieuwste namentrend… Hier de 21, uhm bijzonderste dubbele voornamen

namentrend 2020

Ik ben alweer bijna twee jaar een veertiger. Ja het is wat. Dat betekent dat ik in de jaren ’80 geboren ben. 1982 om precies te zijn. Mijn ouders hebben mij een naam gegeven. Een naam waar ik mijn leven mee moet doen. Een naam waar ze goed over nagedacht hebben, of misschien gaven ze me deze in een opwelling. Hoe dan ook, een naam geven aan je kleintje gaat niet zonder de invloed van de namentrend op dat moment. Want welke (bijna) veertiger heeft er niet bij een Esther, een Peter of een Frank in de klas gezeten? Heet je broer of neef Erik of Mark en hoogstwaarschijnlijk woonde er een Marieke of een Linda in je straat. En op je sportclub zat er ongetwijfeld een Saskia, Jeroen, Danielle, Joyce, Marco of Martijn en een grote kans dat je nu een collega van dezelfde leeftijd met de naam Chantal, Richard, Ingrid of Vincent hebt.

voornamen

Of ben je geboren in het Backstreet Boyband en Spice Girl tijdperk? Grote kans dat je hartsvriendin Kelly, Jennifer of Melissa heette. En dat je kalverliefde de naam Jeffrey, Kevin of Wesley bezat. En sommige deden helemaal ruig en maakte gretig gebruik van de engelse taal, zoals Destiny, Melody of Angel. Dat was nog eens een namentrend!

2000, een nieuwe eeuw met nieuwe namen. Toch lijkt het dat we terug willen naar de ouderwetse ‘doe maar normaal’ namen. Sanne, Kim, Emma en Julia bezetten jaren lang de namen top 10 in de jaren ’00. Maar ook bij de jongens willen we het graag lekker gewoontjes. Daan, Bram, Max en Tim nemen de leiding. Maar niets is wat het lijkt, want we willen ook origineel zijn. Vlinder, Bloem, Wolf en Mees hoor je in ’10 steeds vaker voorbij komen. We graag iets ‘aparts’, Nim, Wiep, Blomme en jawel… Bodhi! Heb jij er al één om je heen?

En inmiddels zijn we alweer bijna halverwege een nieuw decennium. Wat kunnen we nu toch weer eens verzinnen? Welke namentrend zullen we nu eens neerzetten? Het lijkt erop dat dubbele namen helemaal in opkomst zijn! En nee, dan heb ik het niet over Dirk-Jan, want dat is weer zo gewoontjes. Nee écht bijzondere dubbele namen waarbij je denkt uhm… Ja dat is inderdaad echt bijzonder.

Hier 20 dubbele voornamen die volgens de Nederlandse Voornamenbank werkelijk gegeven zijn.

 1. Comfort-Kate
 2. Bliss-Blitzer
 3. Elle-Wijntje
 4. Bibi-Del
 5. Guy-Porsche
 6. Chardonay-Sebahad
 7. Jezus-Maria
 8. Man-Fuk
 9. Dong-dong
 10. Ocean-Pearl
 11. She-Cutie
 12. Fuk-Hoi
 13. Valentino-Love
 14. Godspower-Iyklee
 15. Ho-Ho
 16. Kleopatra-Antonanette
 17. My-son
 18. Yo-Willy
 19. Tietje-Trijntje
 20. Zorro-Banderas
 21. Queen-Blessing

namentrend baby

Afbeelding: Shutterstock / kryzhov

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

4 Comments

 1. Leuk onderwerp. Mijn kinderen hebben Hollandse namen. Zoals Maartje en Jan!

 2. Leuk geschreven. Ben zelf van 86,dus hè kenbaar al die namen. Mijn kids hebben Hollandse namen gekregen. Niet de populairste namen m, maar nr 14 en 114

 3. Grappig. Ik had inderdaad een Marieke en een Linda in mijn klas, een Mark in mijn omgeving en meer van die herkenbare namen. Al ver voordat wij wisten dat we zwanger waren hadden wij de namen voor zowel een jongen als een meisje al min of meer vast liggen. We vonden allebei Tim wel leuk, maar te standaard als eerste voornaam. Bjarne vonden we allebei mooi en hoor je niet zo heel veel en dus werd het Bjarne Tim. De meisjes naam ga ik niet vertellen, want misschien dat die nog wel eens van pas kan komen. Inmiddels hebben we ook een tweede jongensnaam al vast liggen voor als het zo zou zijn haha.

 4. Leuk! En inderdaad ook al ben ik nog uit de 70, geboren in 77, ik ken genoeg mensen met namen als Esther, MArtijn, Saskia etc in mijn omgeving van vroeger. Heerlijk herkenbaar