Mama’s, zijn jullie lichamen al zomerproef?

Vanaf januari ben ik al op en af aan het lijnen. Eerst deed ik echt mijn best, maar toen kwam Corona. En de chocola, de koeken en chips waren gewoon echt te aantrekkelijk. En als die zak chips mij dan na een dag verhongeren constant blijft roepen, is er geen houden meer aan. Dan ben ik zwak, heel zwak. Fack it, de zomervakantie gaat toch niet door.  En toen ging de zomervakantie opeens wel weer door. Het gevolg is nu dat ik echt toch nog wat teveel van mezelf heb. Een heel ander beeld dan wat ik in januari had. 

Jammer joh! Ik ga mezelf gewoon wat andere dingen wijsmaken.

Want weet je, niemand bij het zwembad of op het strand ziet eruit als die modellen uit de catalogus. En ach, 90% van de vrouwen heeft cellulitis en anders hebben ze wel wat anders aan hun lichaam waar ze zich druk over maken. Bovendien maakt elke vrouw zich veel drukker over hun eigen oneffenheden, dan dat ze zich druk maken over jouw lichaam. Daarbij herinneren mijn kinderen zich later niet de putten in mijn benen of mijn doorgezakte billen, ze herinneren zich dat ik met ze naar het zwembad of het strand ging.
En nee, ik zie er niet meer uit als een 16-jarige, maar zou ik dat nog serieus willen dan? Mijn lichaam heeft een verhaal, meerdere verhalen zelfs (waar 16-jarigen overigens totaal niet in geïnteresseerd zijn).

Dus dames, we hebben toch wel betere dingen te doen dan ons druk maken over ons moeder-lichaam? Want wat drinken we bijvoorbeeld vanmiddag? Wit of rose? En wat gooien we op de bbq vanavond? Dat zijn nog eens dingen waar we ons druk over moeten maken.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

6 Comments

 1. Haha doorgezakte billen. Die heb ik dan weer niet.
  Zomerklaar? Geen idee! Enne ‘nee’ zeker geen modellijf.
  In bikini echt wel. Je kijkt maar andere kant op als het je niet aanstaat.
  Ik zeg lekker roséetje en een lekkere sate op de bbq en gaan met die banaan

 2. Ik heb afgelopen jaar hard gewerkt om een gezond gewicht te krijgen. Van 108,5 naar 74. Mijn lichaam is echt geen modellenlichaam, maar ik ben een stuk gezonder en fitter dan vorig jaar. Zodat ik langer en meer van mijn kleintjes kan genieten.

  En als dat inhoudt dat ik niet een wijntje kan pakken of bij de bbq het braaf bij een groene salade moet houden, dan heb ik dat er voor over.

  Dus zomerklaar? Ja. Lekker spelen met de kids. Het zwembad en de zee? Zeker! Maar dat deed ik vorig jaar ook al. Nu alleen met meer energie!

 3. Ik ben het helemaal met je eens. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, voor mezelf én om het goede voorbeeld te geven aan de kinderen. Maar na 3 zwangerschappen op 2,5 jaar tijd en vier kinderen verder, heeft mijn lichaam een andere vorm gekregen. Lig ik daar wakker van? Nee. Ik ben echt blij met mezelf, inclusief hangborsten, blubberbuikje en putjes in de billen. Ik schreef er onlangs ook een blog over. Misschien vind je het leuk om eens te lezen? http://www.compleetgeluk.be/2015/05/22/vrouwen-overal-te-lande-straal/

 4. Dit is zo waar!
  Quote van de dag:
  “En nee, ik zie er niet meer uit als een 16-jarige, maar zou ik dat nog serieus willen dan? Mijn lichaam heeft een verhaal, meerdere verhalen zelfs.”
  Zo is het maar net!