Maar je hebt toch al een jongen en een meisje?

drie kinderen

Kind 1.

Nadat je de hele wereld hebt verrast het het heugelijke nieuws dat er een kleintje op komst is, is iedereen dolblij en meelevend. Ze hebben de meest onnozele adviezen voor je waar al vele blogs over geschreven zijn, want niemand blijkt de adviezen te willen horen. Nee, de kersverse moeder weet het allemaal zelf wel, je hebt zelfs zo nu en dan het gekke gevoel dat jij de eerste vrouw bent die een baby op aarde zet. Maar toch vind je stiekem al die aandacht wel fijn, want hoe bijzonder dat uitgerekend jij zwanger bent van de volgende wereldverbeteraar!

Hoera een meisje!

Kind 2.

De aankondiging van baby nummer twee komt niet echt als verrassing. De halve wereld heeft zich namelijk al eens afgevraagd wanneer baby 1 een broertje of zusje zou krijgen. Maar toch zijn alle mensen om je heen dolblij, want met één kind is je gezin toch nog niet compleet?

Hoera een jongen! 

Kind 3. 

Wacht! Ho… Even serieus!? Kind 3… Waarom!? Ach jeetje, het was een ongelukje! Niet? Maar je hebt toch al een jongen en een meisje, wat wil je nog meer? Ja ik zou het ook niet weten, nu misschien gewoon een mensje dan? 

Nou vooruit dan maar, maar hierna ben je toch zeker wel klaar met voortplanten?

Zwanger zijn van een derde gaat gepaard met veel verwonderde reacties van buitenstaanders. Ten eerste kunnen mensen zich niet voorstellen dat je nog een keer die babytijd door wilt maken, want pffff… wát is dat zwaar! En vervolgens komt er de opmerking, maar je hebt toch al een jongen en een meisje? Oftewel, je bent toch compleet? Waarom zou je je nog een keer in die baby-ellende willen storten?

Ben je nog niet in het bezit van een koningspaar, maar wel twee jongens, dan ga je zeker nog voor een meisje! En heb je al twee meiden in de pocket dan wilde de man vast en zeker nog een gokje wagen voor een gozertje in het gezin.

Ja echt waar, overal moet een verklaring voor zijn. Maar meestal is een derde kindje niet uit te leggen, het is gewoon een mensje dat sommige gezinnen compleet maakt.


 

derde kind pintersest

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

12 Comments

 1. Mooi beschreven. Ik ben stiekem ook wel verwonderd als iemand een derde kindje krijgt. Lijkt me zooo druk haha.

  1. Is het eigenlijk ook! Maar ja als het er eenmaal is, kun je het niet meer terugstoppen… 😉

 2. Het lijkt me wel altijd heel druk en ‘onhandig’ in de aardige vorm 😉
  Maar ik snap echt niet waar mensen zich druk om maken.. Alsof het niet ook gewoon heel leuk is om er nog een kindje bij te hebben?! Dit soort opmerkingen die mensen maken, vind ik echt zo jammer…

 3. 1e een jongen. 2e een meisje. 3e weer een meisje!
  Nu zwanger van de 4e (een jongen)
  Je wilt niet weten hoe de mensen (ook vreemden) reageren. Ze menen voor ons te beslissen dat dit kindje de laatste is. Idioot toch?

 4. Ik ben zwanger van mijn tweede kindje maar zie het ook niet als mijn laatste zwangerschap. Nu al kreeg ik van verschillende mensen te horen dat er hier na toch best geen meer kan komen want twee is genoeg. Best kwetsend vind ik het. Alsof die kindjes dan minder welkom zullen zijn. Bovendien kunnen we het allemaal perfect aan tot nu toe en hebben we een huis met bijna 4 slaapkamers (nu nog in verbouwing) Een kinderwens is zoiets persoonlijk, jammer dat anderen daar zo over (ver-)oordelen.

  1. Ben het met Niki eens! Ik ben dan net 2 maanden geleden bevallen van een 2e, van een ander geslacht en dan hebben we het er nog niet over gehad dat bij een 2e bijna niemand meer op kraambezoek komt en het er heeel anders aan toe gaat. Een 2e is minder interessant zo te merken (mijn ervaring, zowel bij familie als vriendinnen) jammer echt jammer! Verder als de opmerking gekregen van: “Je gaat toch zeker geen 3e meer nemen he?, dat kun je echt niet aan! Veels te druk!!” Ehhh ja nu nog niet maar wie weet in de toekomst nog wel als we een ander huis hebben (ons huis staat te koop hebben te weinig slaapkamers en willen groter wonen) niemand kan dat voor je beslissen, maar tot nu toe net bevallen en wie weet in de toekomst nog 1 kindje er bij.

 5. Ja, helemaal herkenning hier! Jongen, meisje, terug zwanger en ze vroegen of het de bedoeling was! :/

 6. Herkenbaar! Onze vierde is een meisje na drie jongens dus wij kunnen wel stoppen nu we eindelijk onze zin hebben 😉 ik blogde er ook over een paar maanden terug na de dochter haar geboorte.
  Want wie wil er nu vier als er daar al met zorg tussen zitten en ze thuisonderwijs krijgen 😉
  Altijd hebben ze commentaar.

  Leuk geschreven!

 7. Ja zo jammer dat mensen daar altijd een oordeel over moeten hebben. Ieder zijn eigen keus toch. Ik heb een dochter, nu zwanger van een zoontje en ook vaak de opmerking dat ons gezin dan hierna wel compleet is.

 8. Heel herkenbaar…. Tussen mijn kindjes zit steeds 5 jaar. De eerste een meisje, de tweede een jongetje, dus toen ik zwanger was van nummer drie kreeg ik van een moeder op school inderdaad de opmerking “Maar je hebt toch al een jongen en een meisje???” Maar ook, vanwege het leeftijdsverschil “Zo kom je nooit uit de luiers hoor!”. Ik snap echt niet waar mensen zich mee bemoeien. Mijn opa wist het denk ik al. Toen ik zwanger was van nummer 2 zei hij “Het kan maar beter een tweeling zijn, dan ben je meteen klaar.” 🙂

 9. Heel herkenbaar en ik moet zeggen 3 van hetzelfde geslacht is ook heel leuk.