Kinderen zijn gemeen

Dat kinderen geen blad voor de mond nemen, heb ik in levende lijve ervaren. Ze kunnen zomaar kwetsende of beschamende dingen zeggen, zonder dat ze dat door hebben. Sta je met je goeie gedrag in de rij bij de kassa, krijg je plots de vraag ‘mama, wat is masturberen?’. Ik bedoel, dat is best gemeen, want zie je daar maar eens op een schappelijke manier uit te lullen.

Het zijn niet alleen de dingen die ze zeggen, ze kunnen ook heel gemeen doen. Wederom, zonder dat ze dat zelf door hebben. En dat begint al op een zeer jonge leeftijd.

Ik weet namelijk nog goed dat toen ik mijn kleintjes borstvoeding gaf, ze met hun grijpgrage handjes gingen graven naar mijn ander tepel en die venijnig konden omdraaien. De titty-twister zou de man het noemen. Ik noem het gemeen.

En wanneer ze die tepel niet te pakken krijgen, trekken ze de haren uit nijd maar uit je hoofd. Hallo, ik ben hier degene die je in leven houdt, een beetje dankbaarheid tonen kan geen kwaad… 

Maar als ze wat ouder worden, kunnen ze er ook wat van. Wanneer je bijvoorbeeld ’s morgens lekker met je kleintjes aan het kroelen bent in het grote bed en dan opeens de opmerking ‘mam, je stinkt uit je mond’ naar je hoofd geslingerd krijgt. Iets subtieler had dat wel gemogen.

Of als ik weer eens uitgebreid een maaltijd voor ze gekookt heb, omdat ik zoveel van ze houd, en ze voor ze het überhaupt geproefd hebben al ‘gatver, dat lust ik niet!’ roepen. Dat is gewoon echt niet aardig.

Zeggen dat mijn kleding niet mooi is, dat mijn haar stom zit, dat ik (in hun ogen uiteraard) gewoon stom doe, of dat papa véél liever en leuker is. En bedankt hé, bloedjes die ik met veel moeite op de wereld heb gezet!

Ze gebruiken mij als poetsdoek, vegen hun snottebellen aan mijn mouw en hun vieze handen aan mijn broek. Zó onbeleefd en gemeen!

Maar het ergste wat de kleine wrede en genadeloze wezentjes kunnen doen, echt aan de top van gemeenheid; mij midden in de nacht wakker maken met de mededeling dat ze plassen moeten.

Hoe wreed is dat!?

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Hahaha heel erg herkenbaar! Ik heb een zoon die het keer op keer leuk vindt om me te vertellen dat ik dikke billen en een dikke buik heb. Zucht..