Supertoffe ideeën voor een origineel gender reveal feestje!

originele gender reveal

Wanneer je zwanger bent, is één van de eerste feestjes een gender reveal feestje. Het is de laatste jaren enorm populair geworden, je kunt er dan ook bijna niet meer omheen. Maar ik moet zeggen, het is ook wel een erg leuke manier om het geslacht van je baby te onthullen aan vrienden en familie. Zeker wanneer je het op een originele manier weet te onthullen. Nou daar hebben wij ook wel zo onze ideeën over. Dus wil je iets anders dan de standaard roze of blauwe ballonnen of een cake doorsnijden? Let dan even op!

Een gender reveal feestje

Het organiseren van een gender reveal feestje is een persoonlijke keuze. Er zijn geen regels over hoe het zou moeten zijn. Als je het geslacht van je baby voor jezelf wil houden, is dat ook helemaal prima. Maar wanneer je wel een gender reveal feestje wil organiseren, is dat een mooie en leuke manier om vrienden en familie bij de zwangerschap te betrekken. En de manier van het onthullen van het geslacht, kun je dus zo gek en origineel maken als je zelf wil. Hier onze originele ideeën voor een gender reveal feestje.

Levend schilderij

Nodig de gasten uit om witte (en oude) kleding te dragen. Wanneer iedereen binnen is, krijgt iedereen een kwast in zijn handen en vervolgens worden de potten verf geopend. Is de verf blauw of roze? Schilder elkaars kleding en vergeet niet om uiteindelijk een toffe groepsfoto te maken. Deze kun je in de babykamer ophangen!

Confettibom

Een gender reveal feestje is zoals de naam je al doet denken, een feestje! En bij een feestje hoort natuurlijk confetti. Een super spannende manier om het geslacht te onthullen, is een confettibom. De confettibom ontploft in de lucht en dat geeft een feestelijke en vrolijke sfeer. De kleur confetti geeft aan of de baby een jongetje of meisje wordt. Zorg ervoor dat er een fotograaf klaarstaat om de reacties van jullie vrienden en familie vast te leggen.

Een alternatief voor confettibommen, zijn rookbommen. Je kunt dan een gekleurde rookbom laten afgaan om het geslacht van de baby te onthullen.

Organiseer een speurtocht

Organiseer een speelse speurtocht waarbij aanwijzingen leiden naar de uiteindelijke onthulling. Dit is een origineel idee voor een gender reveal feestje, maar niet heel makkelijk. Je hebt er wel een creatief brein voor nodig, om de speurtocht leuk en spannend te maken.

Je kunt bijvoorbeeld een speurkaart maken met punten waar de gasten steeds een hint krijgen naar het volgende punt. Je kunt ook een fotospeurtocht uitzetten en de gasten uiteindelijk leiden naar een foto waar het geslacht van de baby onthuld wordt.

Maak een puzzel

Maak verschillende puzzels en raadsels. Wanneer deze goed worden opgelost, wordt het geslacht van jullie baby onthult. Ook hiervoor moet je wel wat voorbereidingen treffen en goed nadenken over hoe je de puzzels in elkaar laat passen. Maar het is in ieder geval een originele manier om een gender reveal feestje te geven.

De waslijn

Hang een waslijn op en zet een bak met witte rompers en één blauwe of roze romper neer. Zorg ervoor dat je niet kunt zien welke kleur romper je uit de bak pakt. Ga nu om de beurt de rompertjes op de waslijn hangen. Het wordt steeds spannender, want wie zal het gekleurde rompertje pakken? En vooral, welke kleur wordt het?


Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article