Huisje, boompje, beestje…

huisje boompje beestje

Op een dag ontmoet je de liefde van je leven. Dit wordt de vader van je kinderen. Ook hij denkt er zo over en voor je het weet speel je het spel huisje, boompje, beestje vrolijk mee. Oeh, wat voelt het goed om volwassen te zijn, verzekeringen zijn goed geregeld en je kunt je rekeningen betalen. Je bent lekker onafhankelijk. 

Tijd voor een liefdes baby! Je zoekt de mooiste kinderwagen uit, de babykamer is compleet. Alleen het beste van het beste voor jouw kersverse gezinnetje. Je voelt je de koning te rijk. Wat is het leven goed. Zeker wanneer uitgerekend jij de meest bijzondere baby ooit op de wereld zet. Nog nooit is er zo’n knap, geniaal en lief kind geboren.

Het leven gaat door. Er moet gewerkt worden. Er moet gezorgd worden en inmiddels heeft baby nummer drie zich aangekondigd. Mondjes moeten worden gevuld terwijl je spaarrekening slinkt. En dat terwijl je van tevoren zo goed had uitgerekend wat een kind zou kosten. Voor je het doorhebt zit je in een stressvolle levensfase vol met ingewikkelde levensvragen. Wat als? Hoe dan?

Wat als er iemand komt te overlijden?

Niemand wil daaraan denken. Alleen de gedachten bezorgen al rillingen over het hele lijf en maakt menig moeder acuut misselijk. Maar wat als je man komt te overlijden, wat als één van je kinderen sterft of jijzelf? Wat laat je dan achter? Meestal denk je er niet aan, tot het moment wel een keer voorbij komt. Zo lag mijn man eens onderaan de trap en moest ik 112 bellen. Gelukkig is het goed afgelopen, maar wat als? Of wat dacht je van mijn dochter die een tijd heeft moeten vechten voor haar leven. Wanneer je een gezonde baby krijgt, denk je daar niet aan. Maar wat als ze dat gevecht niet had gewonnen?

Sparen of verzekeren

En als reactie op de vraag ‘wat als?’ komt al snel het ‘hoe dan?’ in je naar boven. Afscheid nemen van één van je liefsten is emotioneel een zeer zware klap, ik kan me zo voorstellen dat je op financieel gezemel niet zit te wachten. Toch kost een uitvaart al snel tussen de €6000 en €10000. Daar zou je natuurlijk voor kunnen sparen, maar dan moet je daar wel bewust van zijn. Een andere optie is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering is heel gemakkelijk voor het hele gezin af te sluiten, dus ook een uitvaartverzekering voor een kind. Bij Yarden zijn kinderen gratis meeverzekerd tot hun 21e jaar en daarbij, hoe eerder je begint met een uitvaartverzekering, hoe goedkoper je premie. Geen favoriet klusje, maar als het eenmaal goed geregeld is, kun je weer lekker gaan genieten van je huisje, boomje en beestje.

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article