11 onprettige dingen aan hoogzwanger zijn

Zo rond deze tijd denk ik weer terug aan de laatste loodjes van mijn zwangerschappen. Mijn zoon is net jarig geweest en mijn meiden zijn bijna jarig. En hoewel ik me zo’n gigantische hoogzwangere buik niet meer kan voorstellen, kan ik me nog goed herinneren hoe ik er een aantal jaren geleden bijliep. En dat was op z’n zachts gezegd, niet erg charmant.

Hoogzwanger zijn doet iets met een vrouw. De vermoeidheid stijgt naar ongekende hoogte, je waardigheid is ver te zoeken en lichamelijk weet je van boven niet meer dat je van onderen voeten hebt. Maar je gaat maar door en door, je moet wel, want een kind komt pas wanneer het komt. 

Een baby krijgen is fantastisch. Maar hoogzwanger zijn brengt wat onprettige dingen met zich mee.

– Zo krijg je ongeveer drie weken voor de uitgerekende datum minstens één keer per dag de vraag ‘Is het er al?’. Mensen die met je meeleven zijn ontzettend leuk hoor! Maar na 386 keer ‘er is er nog nooit één blijven zitten’ gehoord te hebben, ben je er wel een beetje klaar mee. Bovendien ben je er na week 41,5 heilig van overtuigd dat jij de eerste vrouw op aarde bent waar er wel ‘één blijft zitten’.

– De begroeting ‘goedemorgen’ kun je niet waarderen. Goedemorgen? Fok off met je goedemorgen! Dit is helemaal geen goede morgen. Er is vannacht weer helemaal niks gebeurd. Het kind zit er nog in en de striemen schieten nu tot boven je navel. Serieus, je kunt niks goeds aan deze morgen bedenken.

– Naast de striemen in je buik, is je buik ook langzaamaan bont en blauw aan het worden, doordat je telkens de deur tegen je buik aan ramt als je deze open doet.

– Sex is ontzettend leuk. Behalve wanneer je het als middel gebruikt om de weeën op te wekken. Het feit dat je rollend je bed in en uit gaat, stimuleert niet echt je sexdrive. En je kunt lullen wat je wilt, maar volgens mij die van de man ook niet.

– Daarbij ben je al een aantal weken jezelf op de bonnefooi aan het scheren. Je voelt jezelf weer een beetje kleuter die voor het eerst haar eigen pony knipt. Lustopwekkend kan het niet zijn.

– Wat ook heel onprettig is, is de constante druk op je blaas in combinatie met je langzame gewaggel. Soms ben je gewoon te traag om op tijd bij de wc te komen.

– En daarom zijn de woorden ‘geniet van de laatste loodjes’ ook VERSCHRIKKELIJK IRRITANT! Want ook al trapt de baby nu niet meer de bovenkant van je ribben door je strot. Het hoofd hangt nu half uit je vagina. Hoe moet je daar in hemelsnaam van genieten?

– Voorweeën, nog zo een onprettig iets. Elke avond in bed gaan liggen met ‘voorweeën’ om vervolgens de volgende dag wakker te worden met helemaal niets! Behalve een verlept hoofd omdat je weer een nacht niet normaal hebt kunnen slapen.

– En als het geen voorweeën waren die je wakker hielden, dan waren het wel de 398475x dat je plassen moest.

– Door al die voorweeën weet je inmiddels meer over een ruggenprik dan je lief is.

– Je waardigheid is verdwenen. Je loopt als een pinguïn en er is geen kledingstuk dat nog past. Behalve die verwassen legging met oversized jaren 80 shirt.

– Als iemand nog één keer appt of je al bevallen bent, dauw je persoonlijk de telefoon door z’n strot. En het geboortekaartje van die ene moeder die drie weken na jou uitgerekend was, steek je het liefst in de fik.

Maar verder denk ik rond deze tijd met warme gevoelens terug aan die keren dat ik hoogzwanger was.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. en toch zijn er vele moeders die dit er allemaal voor over zouden hebben #prematuur