Ook een handige buggy kopen?

buggy kopen

Je kleintje begint al aardig te groeien. Het is bijna niet voor te stellen dat je baby ooit in je baarmoeder heeft gewoond. De eerste maanden zijn achter de rug en je kindje krijgt steeds meer aandacht voor zijn leefomgeving. Je ziet gewoon elke minuut dat je kleintje wakker is, dat het wil kijken, spelen, ervaren en leren. Niet alleen thuis, maar ook zeker onderweg. Dit is de tijd om eens te gaan denken aan het beste vervoermiddel, dat zowel voor jou als je baby comfortabel, veilig en praktisch is. Je raadt het al, een buggy kopen vraagt om wat voorwerk. Hieronder geven we je vast wat tips. 

Verschil tussen buggy en kinderwagen?

Wil je een buggy kopen, dan is het goed om te weten waarin een buggy verschilt met een klassieke kinderwagen. Over het algemeen is een kinderwagen groter, zwaarder en heeft het meer volume. Klassieke kinderwagens hebben een bovendeel waarin je baby comfortabel kan liggen. Het bovendeel is bij modernere kinderwagens te gebruiken als reiswieg. Bij zogenaamde combiwagens is het mogelijk om een autostoeltje erop te monteren, als je kind al in staat is om zelfstandig rechtop te zitten. Een buggy is geschikt voor kinderen die graag zitten en de wereld willen bekijken. De meeste kinderen kun je zonder problemen in een buggy vervoeren vanaf zes maanden tot ongeveer vier jaar. Moderne buggy’s zijn licht van gewicht, gemakkelijk in en uit te klappen en hebben vaak erg handige accessoires. Een goede buggy kun je zelfs als handbagage in het vliegtuig vervoeren. Ben je van plan om een buggy te kopen? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Buggy kopen van kwaliteitsmerk

Als ouder of verzorger staat de veiligheid van je kind voorop. Wil je een buggy kopen, dan zal dit aspect ook zeker een van je aandachtspunten zijn. Daarnaast wil je dat je baby zich comfortabel en geborgen voelt, waardoor het zijn aandacht kan richten op de buitenwereld en zo langzamerhand gewend raakt aan jouw dagelijkse ritme. Denk echter ook aan jezelf. Een goede buggy moet ook voor jou gemakkelijk en comfortabel zijn. In het assortiment van Het is aan te raden een buggy te kopen van een gerenommeerd merk zoals Babyzen YoYo, Elodie Details, Easywalker of Ergobaby. Zowel op veiligheid, comfort en gebruiksgemak scoren buggy’s van deze merken bijzonder goed. Daarnaast zijn ze stevig en solide gebouwd, om jarenlang zonder problemen mee te gaan.

Aantal populaire merken

Zoals hierboven opgemerkt is het aan te raden een buggy te kopen van een kwaliteitsmerk. Ieder merk buggy heeft zo z’n unieke kenmerken. Zo is Easywalker zeer populair en onderscheidt zich met name door het gebruiksgemak in de stad.  En de Babyzen YoYo is zeer licht van gewicht en heb je in een beweging in- en uit elkaar geklapt. Handig voor op reis. D buggy van Ergobaby heeft zich gespecialiseerd in het het comfort voor zowel jou als je baby. In het ontwerp is de stang aangepast en kan deze ergonomisch geduwd worden en is er extra vering aangebracht zodat je baby ook op een oneffen ondergrond lekker ligt. De buggy van Cybex is wat groter, hierdoor heb je meer ruimte om spullen in de bak op te bergen. De juiste buggy kopen is dus heel persoonlijk. 

Previous ArticleNext Article