Gezinnen met vier kinderen zijn het gelukkigst

Ik stuitte op een artikel: Gezinnen met vier kinderen zijn het gelukkigst. Ik dacht even dat het een kop van De Speld was en dus niet serieus genomen moest worden. Maar het is geen grap, het zijn feitelijke resultaten van een langdurig (vijf jaar) onderzoek, uitgevoerd aan de Edith Cowan University in Australië.

Stress!

Ik ken gezinnen met één kind die klagen over al het werk en stress. Twee kinderen, nog meer werk en stress en ikzelf met een gezin van drie kinderen, kan alleen maar denken aan de chaos en herrie (en natuurlijk aan die lieve vertederende koppies) die drie kleintjes kunnen veroorzaken. Dus hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat gezinnen met vier kinderen het gelukkigst zijn? 

Ouders van vier kinderen

De onderzoekers vroegen de ouders van vier kinderen wat hen dan zo gelukkig maakten. Samen kijken naar een favoriete tv-serie is één van de geheimen van het geluk. Maar wat als ze alle vier standaard iets anders dan de ander willen zien, zoals het bij ons thuis altijd gaat. Ik kan je vertellen, daar word ik niet erg gelukkig van. Het enige voordeel dat ik me bedenken kan is dat er in een pretpark niemand meer alleen hoeft te zitten in een achtbaanritje. Maar ja, dat haalt het excuus van het meenemen van een oppas weer onderuit.

En dan de kleine lettertjes, de onderzochte ouders vermeldden ook dat ze altijd al een groot gezin wensten. Dit is een levensstijl waar zij zelf voor gekozen hadden.

Grote gezinnen

Dus de moraal van het verhaal, ga nu niet met z’n allen grote gezinnen lopen fokken, want als dat niet je grote wens is, zal het je ook niet gelukkiger maken. Het werkt namelijk alleen als je altijd al gedroomd hebt van zo een gigantisch aantal nageslacht.

Ben jij even blij dat je dit artikel heb uitgelezen en niet meteen je anticonceptie door de wc hebt gespoeld!


vier kinderen

Afbeelding vier kinderen: Shutterstock
Update 2016/2023

Previous ArticleNext Article