Geboortekaartjes, wat zijn de trends van 2018?

geboortekaartjes-trends-2018

Een geboortekaartje kiezen is iets heel persoonlijks. Wat de één mooi vindt, kan de ander iets minder mooi vinden. De één heeft bijvoorbaat al een heel ontwerp in zijn hoofd zitten en de ander weet niet waar hij het zoeken moet. Gelukkig is er geen goed of slecht en mag iedereen zelf keuzes maken. Toch hebben de trends wel invloed op het kiezen van een geboortekaartje. En om je op weg te helpen voor het kiezen van het juiste geboortekaartje, laten wij je de geboortekaartjes trends van 2018 zien. 

Weg met de hysterie

Het lijkt erop dat de hysterische geboorte aankondigingen passé zijn. We gaan weer terug naar ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’. De tijd van bij de drukker door een groot boek langs verschillende klassieke geboortekaartjes bladeren is allang voorbij. Toch krijg ik dat gevoel wel weer een beetje bij de klassieke geboortekaartjes. Pastel kleurtjes en een subtiele aquarel zijn de trend die we komend jaar veel gaan zien.

geboortekaartje-labeltje

Geen hysterische geboorte aankondigingen meer dus. Maar wat wel mag, zijn de bijpassende labeltjes voor aan de doopsuikerdoosjes of cadeautjes voor de kraamvisite. Een leuk kleine aandenken voor deze bijzondere gebeurtenis in het leven van jonge ouders.

Feel good tropical

Tropical is in 2018 ook een trend die we graag zien. We krijgen er een heerlijk ‘feel good’ gevoel van. Een gevoel wat goed past bij een geboorte als je het mij vraagt. Want wat voelt er nou mooier dan de geboorte van een baby? De tropical geboortekaartjes van Cotton bird hebben een prachtige aquarel look, met tropische bladeren, ananasjes en meloentjes. Door de combinatie met een foto heb je echt een eigen en origineel geboortekaartje.

tropical-geboortekaartje-trend

De tattoo trend

Eén van de stoerdere trends is de ’tattoo trend’. Zwart en wit was al een tijdje trending topic, maar nu komt daar dus de tattoo bij. De tekst krijgt wat extra kracht door een aanvullende afbeelding. Zo wordt de tijd van geboorte aangegeven door bijvoorbeeld een wekker en de lengte van de newborn met een liniaal. Wij zijn gek op deze speelse manier van uitdrukken en het is ook heel passend op een geboortekaartje!

geboortekaartjes-trends

Naast de geboortekaartjes, zien we in 2018 ook dat de uitnodigingskaartjes helemaal upcoming zijn! Het geven van een kraamfeest was al een tijdje een hit, maar om daar een bijpassend kaartje, los van het geboortekaartje, bij te versturen is een trend die we in 2018 veel gaan zien. En dat is heel gemakkelijk te realiseren, want naast de geboortekaartjes, ontwerpt Cotton bird ook de uitnodigingskaartjes helemaal in stijl.

Mosterd it is!

De laatste trend die absoluut het melden waard is, is de mosterd trend. Nee geen mosterd na de maaltijd, maar een kleur die de toon zet op het geboortekaartje. Echt een trendkleur die voorlopig nog wel blijven mag, want deze kleur geeft een mooie chique touch aan een stoer geboortekaartje. Mosterd is prachtig op zowel het jongens- als het meisjeskaartje. En daarmee brengt deze kleur de unisex kaartjes weer een beetje terug. Of om in trendy woorden te spreken: het transgender geboortekaartje.

uitnodigingkaartje-geboortekaartje

Alles moet matchen

Naast de geboortekaartjes en de uitnodigingskaartjes zet ook de mijlpaalkaarten trend zich voort. En wat is er nou leuker dan dat deze mijlpaalkaartjes en herinneringskaartjes helemaal in de stijl van het geboortekaartje zijn. Cotton bird zorgt dat ook daar harmonie in te vinden is en heeft daar speciaal een designhoek voor ingericht. En daarmee maken we de geboortekaartjes trends van 2018 helemaal compleet!

Previous ArticleNext Article