Ervaringen met de Difrax s-fles 0

Mijn persoonlijke ervaring met een Difrax fles, is dat de fles lekt en dat de fles vacuüm zuigt. Maar goed, dat is inmiddels alweer een aantal jaar geleden en Difrax beweert dat de babyflesjes verbeterd zijn. Omdat ik geen baby meer heb, kan ik dat zelf niet meer uitproberen, maar gelukkig zijn er andere moeders met jonge baby’s die wel uitgebreide review willen maken. Zoals Alice en haar zoontje van ruim zes maanden. Zij testte de Difrax s-fles (papfles XL). 

Ervaring Difrax s-fles


Een groot gedeelte van mijn dag bestaat uit eten, of beter gezegd, voedsel. Voedsel voor mij, voedsel voor mijn vent en tegenwoordig vooral voedsel voor Baby. 

Nu hij de zes maanden gepasseerd is lijkt het wel of ik hem de hele dag eten geef.

Een flesje melk, een broodkorstje, fruit, verschillende groentes, een soepstengel, een babykoekje, een babysnackje… Iedere 2 uur gaat er wel weer iets aan voedsel in zijn mond.

Zoals voor veel kindjes was ook hier pap het eerste vaste voedsel voor Baby. En dat bleek gelijk een heel apart babyvoedsel-hoofdstuk.

Ik keek echt uit naar die papfles. Lekker stevig en toch aangemaakt met mijn borstvoeding, die zijn buikje voller zou maken waardoor hij ’s nachts langer zou doorslapen. En “Baby langer slapen” betekent “mama langer slapen”!

Althans, dat was de bedoeling.

De teleurstelling was daarom groot toen ik die hele pap niet eens van de fles in zijn mond kreeg.

Was mijn pap te dik? Nee, die had ik zelfs afgewogen. Klontjes in de pap? Blokkades voor het gat? Nee… Het was de speen zelf; het gat was domweg niet groot genoeg. Maar een grotere speen bracht geen redding. En zelfs de grootste speen deed niet wat ik gehoopt had.

Uit frustratie knipte mijn vent een gat in de speen en de pap stroomde de fles uit! Helaas resulteerde dat weer in een nekje vol pap, maar het was nog altijd beter dan dat Baby aan de speen zoog tot hij rood zag en niks binnen kreeg.

Na een week hadden we het wel gezien, weg met die pap. Niemand werd er blijer van, en langer slapen had het ook al niet als resultaat. De terugkeer van de gewone fles gaf rust, bij mij en bij Baby. Het was wel goed zo.

Toen ik de kans kreeg om de nieuwe papfles van Difrax te proberen was ik sceptisch, maar ook nieuwsgierig. Ik was niet de enige die problemen had met het geven van pap en een goede fles had veel frustratie weg kunnen nemen. Zou dit dan echt de ideale papfles zijn?

Er kan in ieder geval veel in de nieuwe, speciaal voor pap ontwikkelde Difrax s-fles. Met een inhoud van 310 ml past 210 ml water, 7 schepjes opvolgmelk, en een flinke hoeveelheid pap er met gemak in. Het gat in de speen is flink, dus je pap mag best wel wat stevig, maar het gat is niet zo groot dat Baby een nekje vol pap heeft. Hij kan de hoeveelheid pap die uit de fles komt goed aan, al is de fles vaak wel in een razend tempo leeg. Rustig drinken is lastiger met deze fles.

De fles schoonmaken gaat prima. De grootte zorgt er voor dat je overal makkelijk bij kan en in en uit elkaar halen gaat soepel. Ook de handvatten zijn prettig; als Baby daar zin in heeft kan hij zelf z’n fles vasthouden.

De grote XL papfles past alleen niet in de flessenwarmer. En als je de fles in een bak warm water zet en je haalt deze er weer uit, dan blijft er warm water in de schroefdop aan de onderkant van het flesje zitten. Zelfs na het leeggooien van de schroefdop lekt het nog een beetje tijdens het eten geven. Tuurlijk, kokend water met afgekoeld water mengen tot de juiste temperatuur en weg is je au bain-marie gedoe, maar dat zit nog niet standaard in mijn systeem.

Een goede papfles is cruciaal voor het soepel verlopen van de maaltijd en deze voldoet ruim aan de eisen.

Het ziet er dus naar uit dat dankzij de Difrax s-fles, pap weer op het menu staat. Dat betekent dus nog meer voedsel voor Baby. Hij slaapt er alleen helaas geen minuut langer van.

Previous ArticleNext Article