14 nutteloze dingen die je deed voor je kinderen kreeg

voor je kinderen kreeg

Wat deden we eigenlijk met onze vrije tijd toen we nog geen kinderen hadden? Weet jij het nog? Ik probeer het me vaak in te denken, maar de onafgemaakte to-do list komt er telkens tussendoor.

Vrije tijd, het klinkt bijna chinees. Vrije tijd, wat betekent dat eigenlijk?

Zelfs die uiterst zeldzame keren dat je als moeder alleen bent omdat de kinderen tegelijkertijd liggen te slapen, of dat je alleen thuis bent mét een afgewerkte to-do list, verschijnen er toch weer onverwachte dingen op je lijstje. Het is gewoon nooit klaar. 

Nee, de vrije tijd die je pre kinderen te besteden had en wat je met die vrije tijd deed, ziet er nu uit als een slechte komedie serie. Zo slecht dat je er de slappe lach van krijgt. Want er was een tijd dat ik de theedoeken stond te strijken. Ja lach maar, maar ik had het echt wel druk.

Zo druk, net als met deze andere 14 nutteloze dingen die we deden voordat de kinderen er waren. Herken je ze?

1. Je nagels lakken. En ook daadwerkelijk een tijd stilzitten om ze goed laten drogen. Nu kun je net aan even stil zitten om je blaas te legen.

2. Gespleten punten van je haar uit elkaar trekken. Eén voor één, in alle geduld. Nu krijgt je haar de kans niet om te splijten, de kinderen trekken het wel uit je hoofd.

3. Überhaupt iets leuks met je haar doen, stijlen of de krultang erin. Er was een tijd dat je minimaal één keer per week een uur aan je kapsel besteedde. Een lekkere crème erin, even drogen en dan de stijltang erdoor en de punten weer een beetje naar binnen laten krullen. Elke haar zat perfect!  Nu lukt het je geeneens om een normale staart in je haar te krijgen.

4. Alles op alfabetische volgorde zetten. Boeken, CD’s en  administratiemappen. Oh, deden jullie dat niet?

5. Alle kleding uit je kledingkast op ROGGBIV volgorde hangen. Klinkt ook niet bekend? Hmmm…

6. Er was dus een tijd dat je tijd had om te strijken. Nu draag je gekreukte kleding alsof het ontzettend trendy is, maar eigenlijk is het niet anders dan noodzakelijk.

7. Winkelen. Voor jezelf! En dan de ene dag helemaal niks kopen omdat je aan het oriënteren bent. En de volgende dag alle winkels leegkopen. Nu maak je jezelf wijs dat je best nóg een jaartje met je garderobe kunt doen. Je kinderen zijn immers weer een maat gegroeid.

8. The Sims spelen. Dagen van je leven heb je hieraan verspild. Nu gaat je kostbare tijd verloren aan het aanhoren van verhalen over Minecraft.

9. Uren in de keuken staan om een uitgebreid nieuw gerecht te proberen. Nu vind je 5 minuten in de magnetron al lang duren.

10. In het weekend 24 uur een compleet seizoen van de serie 24 kijken, of een heel seizoen van Friends er doorheen rammen. Helemaal niemand die het onderbrak, ook je slaap niet. Je probeert nu weleens een Netflix serie te bingewatchen, want het klinkt zo hip. Maar na 13 minuten van de eerste aflevering val je in slaap.

11. Een hele CD luisteren terwijl je je aan het opmaken bent. Nu heb je niet meer nodig dan de intro van Dora, drie vegen mascara en klaar.

12. Een dutje doen, gewoon omdat het kan. Je vraagt je nu af waar je de vermoeidheid vandaan haalde om überhaupt een dutje te kunnen doen. Dat je werkelijk dacht dat je moe was. Whahahaha.

13. Elke week je bedden verschonen. Gewoon omdat dat in je systeem zat. Systeem in het huishouden? Daar waar het echt niet meer kan wordt schoongemaakt, maar een compleet schoon huis? Dat was, tja, dat was pre kinderen.

14. Spontaan naar de film op zaterdagavond. Nu moet je dat weken van tevoren plannen en oppas regelen. En zie het dan nog maar eens wakker te houden tijdens de film.

Vrije tijd, we klagen er weleens over dat we geen vrije tijd voor onszelf hebben nu de kinderen er zijn. Maar eigenlijk doen we niets liever dan onze vrije tijd besteden met de kinderen. Want iedere minuut met hen, is weer een goed bestede minuut aan vrije tijd.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article