De zeer gewaardeerde magische (mama)tas

gevulde burkely tas

Prachtige, zeer gewaardeerde, magische tas, waar iedereen zijn bagage, als in snoeppapiertjes, potloodjes, sokken en ondergoed in achterlaat. Wat moeten we zonder jou, tas van mama?

Na ieder kind dat ik kreeg, is mijn tas steeds een stukje groter én voller geworden. Wat ooit een klein, schoon, leuk en opgeruimd tasje was, is nu een verminkte, vuile, slordige hutkoffer gevuld met papiertjes, huisvuil, en koekkruimels.

Het is onderdeel van het moederschap. Een essentieel onderdeel. De tas van mama is niet zomaar een tas, het is een survival-kit voor nood, waarin je pleisters en medicijnen kunt vinden, een picknickmand om de plotselinge honger te kunnen stillen, een activiteitentas met altijd wel een tekenpapiertje en een potloodje voor als de kleintjes zich vervelen. 

De mama-tas, een bodemloze tas vol met middelen voor de eerste levensbehoeftes en tweede en derde… Een tas die tegen een stootje moet kunnen en een tas die regelmatig vervangen moet worden. Nee, dat is geen excuus.

En dus, hallo nieuwe mama-tas!

mama tas burkely

Burkely croco chloe cognac kleurige schoudertas om precies te zijn, wat ben je mooi! En groot. Ik kan niet wachten om jouw 40 centimeter brede cognackleurige lederen huid te vullen met belangrijke belastingpapieren, oude lollypapiertjes, speelgoedautootjes, slakkenhuisjes, dagelijkse benodigdheden als billendoekjes en maandelijkse benodigdheden als, nou ja, you know.

Maar wat gebeurt er nu? Wat blijft die tas leeg! Ben ik in de volgende fase beland? Wordt mijn tas vanaf nu steeds weer een stukje kleiner en leger?

Geen survival-kit meer voor nood? Geen tekenpapiertjes, potloodjes, speelgoedautootjes en willekeurig straatafval? Geen picknickmand voor de plotselinge honger of omkoping?

Zal ik dan nog maar een tas bij Brandfield bestellen?

Van grote mama-tas naar clutch

clutch 1

Hallo nieuwe ‘mama-tas’, MYOMY black bag boxy taupe clutch om precies te zijn. Dus dit noemen ze nou een clutch! Wat ben je leuk en klein! Maar dat is geen probleem meer, de kleintjes worden namelijk groot en de oude lollypapiertjes, speelgoedautootjes, slakkenhuisjes, dagelijkse benodigdheden als billendoekjes blijven thuis. Of beter gezegd, zijn verleden tijd!

Dit prachtige stukje buffelleer is helemaal van mij alleen. Nou ja, helemaal…. “Mam, mag dit even in je tas?’

clutch

Previous ArticleNext Article

1 Comment