De veelzijdige en indrukwekkende babyfysio

Daar stond ze dan in de deuropening… ♥ Sweater, skinny jeans en sneakers ♥
Shit, dacht ik bij mezelf, waarom heb ik me niet na die sollicitatie toch omgekleed. Ik wil ook m’n chill trui en sneakers aan!

Super fit en vrolijk maakt ze complimenten over ons huis en heeft ze direct een klik met mijn kinderen! Hoe doet ze dat?!!!!

Terwijl ze al vriendelijk kletsend de overstrekkende bewegingen van mijn baby bestudeert, denk ik alsmaar… Ik wil ook mijn lekkere kleren aan! Misschien moet ik een carrière als babyfysiotherapeut overwegen, fijne werkkleding en leuk met baby’s werken!

Nadat ik klaar ben met het adoreren van onze nieuwe therapeut begin ik op te letten naar wat ze zegt.
– Oh, hij is dus echt sterk… ik dacht dat altijd dat dit baby small-talk was.
– Ah, hij heeft dus veel prikkels nodig… klinkt logisch!
– En ook avontuurlijk… ja, vond hem al zo enthousiast. 

Met open mond luister ik naar haar alsof ze de relativiteitstheorie uitlegt, terwijl ik eigenlijk geen dingen hoor die ik niet zelf had kunnen bedenken! Ik ben onder de indruk!

En, legt ze na alle observaties uit, doet een babyfysiotherapeut niet alleen maar fysio voor baby’s en kinderen met afwijkingen, maar helpt deze ook bij o.a. zindelijkheid, schrijven (leer LUSSEN) en faalangstigheid. Een wereld gaat er open! Had ik dit maar eerder geweten, roep ik enthousiast terwijl ik het ongelukje in de broek van mijn peuter ruik.

Maar eerst die sweater en sneakers aan!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Wat hielp de babyfysio goed. De overstrekkende bewegingen waren in een mum van tijd over en de baby voelde veel ontspannender aan. Nu kan mamma met chill trui en sneakers achter hem aanrennen en oma ook, want hij is watervlug geworden en zeer ondernemend, hij kan nu zijn energie kwijt, geen gespannen lijfje meer dank zij fysio.