De trampoline nachtmerrie

moeder

De meeste moeders hebben ermee te dealen… Een verslapte blaasspier. Bij de één ontstaat er al een waterval op het moment dat ze haar neus snuit en de ander heeft wat meer geluk en verliest enkel een paar druppeltjes bij een niesbui vanuit haar tenen.

Het is vervelend, dat klopt. Maar hé, moet je eens zien wat je er voor terug krijgt!

Toch is niezen niet het enige wat een moeder het liefste ontwijkt. Onlangs werd mij weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt dat ik bepaalde dingen gewoon beter over laten kan aan iemand zonder verslapte blaasspier.

Trampoline springen. Ik vond het als kind fantastisch! Uren stuiteren op zo een strakgespannen doek, koprol hier, mislukte salto daar, heerlijk. Ik kon het daarom ook helemaal begrijpen dat mijn dochter haar kinderfeestje in zo een springhal vol met trampolines wilde vieren. 

Wist ik veel dat dit fabelachtige feestje één groot stinkend feest zou worden met tig oververhitte en bezwete kinderen op ‘gehuurde’ sokken al stuiterend van de ene kant naar de andere kant van de hal. Maar ze hadden het geweldig en de trampolines zagen er ook heel erg uitnodigend uit…

Het valt nogal op wanneer een persoon van 70 kilo een trampoline in zakt en de omstanders van 30 kilo plotseling 2 meter hoger de lucht in schieten. Maar trampoline springen is leuk, herinnerde ik mij en dus waagde ik ook een sprongetje. Maar na slechts een paar seconden gebeurde het onvermijdelijke en wenste ik spontaan een katheter. Ik deed nog een poging om het tegen te houden maar halverwege de poging wist ik dat het een verloren zaak zou zijn.

Serieus, wát had ik dan verwacht na drie vaginale bevallingen? En al soppend droop ik af naar het toilet.

Sommige dingen waren leuk voor je kindertijd, maar kun je nu beter overlaten aan je nageslacht.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Ow ja heel herkenbaar dat niezen, trampoline springen waag ik me maar niet aan haha

  2. En dan moet de overgang nog komen met diverse soorten verzakkingen 😉

  3. Ik ga eerst plassen en dan op de trampoline meespringen met de kinderen en dat gaat prima. Ik moet inderdaad met een volle blaas het niet gaan proberen want dan gaat t mis.