9x de leukste boeken voor aanstaande vaders

boek aanstaande vader

Het overgrote deel van alle zwangerschaps- en babyboeken zijn gericht op de moeder in spe. Betreft de zwangerschapsboeken is dat misschien nog niet eens zo heel gek, want de vrouw is tenslotte degene die er in die periode het meest mee opgezadeld zit. Maar hoe zit het met de baby- en opvoedboeken? Waarom zijn die ook zo gericht op de moeders en niet zozeer op vaders. Dat is toch verschrikkelijk ouderwets! Misschien komt het doordat mannen een andere kijk hebben op het ouderschap. Want er zijn zeker wel boeken voor aanstaande vaders op de markt! Vaak hebben deze baby- en opvoedboeken een humoristische en luchtige invalshoek, ideaal om cadeau te geven. Iets wat sommige moeders ook wel kunnen gebruiken, maar dat terzijde. 

Omdat niet alleen moeders vol vragen zitten over het ouderschap, heb ik hier de negen leukste boeken voor aanstaande vaders.

1. Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

boek aanstaande vader

Het welbekende boek over het vaderschap van Kluun. Alleen de titel is natuurlijk al een komische catch. In dit boek lees de aanstaande vader wat hij zo allemaal kan verwachten. Van het nut van ontsluiting tot hoe dat nou allemaal moet met de seks. Geen zoetsappig gezemel maar lekker luchtig boek, met een absolute kern van waarheid voor de aanstaande vader.

Auteur: Kluun – € 12,50 Bestellen>>

2. Aanpakken voor aanstaande vaders

boek aanstaande vader

Dit is zo’n boek die iedere vader voor de voor de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode nodig heeft. Je kunt het zien als minicursus. Geen zweverig gezemel, maar praktische tips van een ervaringsdeskundige waar een aanstaande vader echt iets aan heeft. Een absolute cadeautip!

Auteur: David Borman – € 19,99 Bestellen>>

3. Handboek voor vaders

boek aanstaande vader

‘Hoe te overleven in de jungle van het vaderschap’, ik hoor deze woorden zo uit de mond van Beau van Erven Dorens rollen. Dit boek gaat niet over kinderen opvoeden, maar over hoe de vader, zonder schaamte en verval, de kinderjaren overleeft. Met dit boek voor aanstaande vaders, laat hij zien dat humor één van de belangrijkste punten is om te overleven in de jungle. Verwacht geen hoogstaande tips, maar door dit te lezen creëer je misschien wel een bepaalde mindset om die humor te bereiken.

Auteur: Beau van Erven Dorens – € 21,99 Bestellen>>

4. Babymanagement voor mannen

boek aanstaande vader

Dit is dan wel weer zo’n lekker praktisch handboek waar de financiële planning, de beste baby-apps voor op je mobiele telefoon en de meest praktische kinderwagen aan bod komt. Viva noemde het zelfs: ‘Een bijbel voor vaders!’ Kortom, dit lijkt me het perfecte cadeau en boek die bij iedere aanstaande vader op het nachtkastje hoort te liggen.

Auteur: Henk Hanssen – € 17,95 Bestellen>>

5. Zo doe je dat

boek aanstaande vader

‘Alle onmisbare, overbodige en bést wel handige dingen die je écht moet kunnen’, aldus de ondertitel van dit boek voor (aanstaande) vaders. Ook deze is geschreven met lekker veel humor. Echter mist er hier en daar wel een beetje diepgang, maar het is een prima introductie tot het praktische vaderschap.

Auteur: Shawn Bean – € 11,99 Bestellen >>

6. Tuurlijk schatje

boek aanstaande vader

‘Hoe mannen vader worden in 9 maanden’. Dit boekt helpt iedere aanstaande vader de zwangerschap door. Wanneer moet je extra lief zijn en wanneer moet je wegwezen? Welke weken het zwaarst zijn, en wanneer ze je ineens zal bespringen. Jasper Rombout vertelt het je.

Auteur: Jasper Rombout – € 15,00 Bestellen>>

7. Maar je krijgt er wel heel veel voor terug

boek aanstaande vader

Dit is in een zin die in het ouderschap nog heel vaak herhaalt zal worden, een soort mantra (of is het karma?). Bastiaan Ragas gebruikt het als titel van zijn boek vol vader verhalen. Uiteraard op een humoristische manier geschreven, zodat het vlot weg leest (ook leuk voor moeders).

Auteur: Bastiaan Ragas – € 12,50 Bestellen>>

8. Papa is heel even aan de telefoon

boek aanstaande vader

Een mooie opvolger van zijn eerste vader verhalen boek ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’.  Want opnieuw is dit een boek voor vaders vol met verhalen en anekdotes die met humor neergepend zijn.

Auteur: Bastiaan Ragas – € 6,95 Bestellen>>

9. Commando papa

boek aanstaande vader

En als we dan nog een boek met handleidingen voor het vaderschap mogen aanraden, dan heb je aan ‘Commando papa’ een hele fijn, duidelijk en realistisch handboek. Zie het voor zorgen een baby of jong kind als een militaire operatie. Een uitstekend cadeau voor de aanstaande vader!

Auteur: Neil Sinclair – € 14,99 Bestellen>>

 

Previous ArticleNext Article