Bangerik

Ik ben bang! Sinds ik kinderen heb ben ik voor heel veel dingen bang. Echt, zelfs de bank zie ik als gevaar. Je zult maar tijdens het springen ongelukkig landen…

Als kind werd ik al geteisterd door nachtmerries van een brandend huis. Maar, als tegenhanger wilde ik dan brandweervrouw worden. Hetzelfde voor mijn hoogtevrees… mij krijg je echt geen trap op die gemaakt is van zo’n ijzeren rooster! Toch zat ik op mijn 15de in een zweefvliegtuig en sprong ik met een parapenter (al zwanger) van een berg in Zwitserland.

En, toen kwamen die kinderen…

Hoe hard ik ook vocht tegen het stigma, ook ik ben zo goed als gestopt met zweefvliegen! En elke keer als ik met mijn vriend een ticket boek of samen in de auto stap voor een gezellig weekendje weg denk ik, ‘moeten we niet apart reizen, want… wat als?!’ 

Een groot rooster voor het raam van de kinderkamer heb ik laten bouwen toen de oudste nog niet eens kom omrollen. En, ook veiligheidsfolie voor de lage ruiten in de deuren heb ik in groot hoeveelheid aangeschaft. Zelfs als we gaan winkelen, krijg mijn oudste een armbandje om met telefoonnummer erop. Je weet maar nooit!

Ik leef ook zo mee met die vluchtelingen die met hun kleine kinderen op boten stappen! Wat een nachtmerrie! Wat als je ze kwijt raakt in de drukte of de boot kiepert om?

En dan vorige week in het nieuws; de vrouw die met kind het water in rijdt (tijdens parkeren). Aaaahhhhhh!! Die dag heb ik eindelijk die lifehammer MET veer gekocht… ja, die, die ik al jaren op het oog had!

Als ik iets geleerd heb van zweefvliegen is het wel dat de kans op overleven aanzienlijk verhoogt wordt als je voorbereid bent. Dat betekent: Oefenen van noodsituatie!

Dus, met een glas wijn in m’n hand Google ik naar cursussen waar je met de auto het water in rijdt… Pffff, ik vind het nogal een stap! Maar, die lifehammer is in ieder geval binnen!

Pin It
Previous ArticleNext Article