Lekker puur natuur

Ken je ook van die vrouwen? Dat als je naar ze kijkt, dat je dan denkt: “Jij houdt vast van puur natuur.” Je lijkt me een bosrijk type.
Ik durf het eigenlijk nooit te vragen. Als je van woest en wild houdt, hou je denk ik heel veel tijd over. Zo’n gek idee is het nog niet. 

Van de week stond ik met nog een paar hangmoeders bij de speeltuin. Met mijn verjaardag in het verschiet en de andere hangmoeder had de hare net achter de rug, hadden we over het ouder worden. Ik had namelijk die ochtend een grijze haar ontdekt!! Ik hoopte nog dat hij blond was, maar bij nadere inspectie, nadat ik hem eruit had getrokken, bleek hij echt grijs te zijn. Ik zeg altijd tegen de kapster: “Als je ziet dat ik grijze haren krijg, wil ik mijn haar verven!” Ouder worden kun je helaas niet tegen gaan. De kilootjes gaan er wat lastiger eraf. Er komen wat rimpels bij. Toch wil ik er nog wel leuk uit blijven zien, dus moet ik er soms toch echt wat aan doen.

Maar er zijn vrouwen die er echt geen snars om geven. Die vinden die grijze plukken haar niet erg. Ook krullen op de benen, plukken haar naast de bikinilijn en onder de oksels, geven ze geen snars om. En dat heeft nog niet eens met ouder worden te maken. Ik schrik er altijd een beetje van als ik die krullen overal onderuit zie komen. Of ik weet niet welke richting ik op moet kijken. De kinderen hebben daar juist geen last van en staren er openlijk naar. Ik hoop dan ook niet dat een van de jongens wijst en zich hardop afvraagt: “Waarom heeft die mevrouw daar een baard?” Het kost natuurlijk tijd om die grasmat, krulbos eraf te halen, maar als je het bijhoudt, is het echt geen dagtaak. Natuurdames, kom op! Doe jezelf, je man en anderen een lol. Haal in ieder geval als straks de zon schijnt, alles wat zichtbaar is er vanaf. Het is namelijk echt een onsmakelijk gezicht.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hun man een baard heeft. De laatste jaren zie je regelmatig weer mannen met een flinke baard. Ik zou me doodschrikken als ik ’s nachts wakker word en een soort Sinterklaas, kabouter Plop naast me zie liggen. Dus zei ik tegen mijn man, toen de baard weer in opkomst kwam: “Van mij mag je een baard laten staan, maar dan laat ik ook alles lekker groeien”. Die baard is er nooit gekomen.
Er zijn misschien natuurlijk ook gewoon Woeste Willempies die van Woeste Wilhelmina’s houden. Dat ze beiden natuurliefhebbers zijn. Dan moet je er maar gewoon genieten van al dat “natuur schoon”.

Een van de hangmoeders had ook een actie tegen de naderde rimpeltjes. Ze was even gaan rusten na een drukke dag met een kleimasker op haar gezicht. Toen ze heerlijk in trance lag bij te komen, werd ze plotseling opgeschrikt door haar twee zoontjes en vriendje (mijn zoon). Deze luid lachend om het masker. “Waar is dat voor?” “Daar word je jonger van”, had ze gezegd. “Maar ik zag helemaal geen verschil toen ze het eraf had gehaald”, zei mijn zoon me later.

Zo oud zijn we ook natuurlijk nog niet. Al is het in de ogen van onze kinderen vaak anders.
Je bent zo jong als je je voelt!
Laatst stond ik in een kledingzaak. Er stond een leuke jongeman naar me te glimlachen. Ik enigszins gecharmeerd. En toen kwam de vraag…..: “U bent toch juf geweest? Dan heb ik volgens mij bij u in de klas gezeten”.
Mmmm… toen voelde ik me opeens heel oud! Was ik even in een andere illusie.

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!