Alles door een sausje – deel 2

ah verse sauzen

Het grootste geheim van een moeder naar haar kind, dat ze alle groente door een sausje pureert, is inmiddels geen geheim meer. Althans, voor de moeders. Een beetje slimme moeder pureert nog even een extra paprika en tomaat door de rode saus. De afgelopen keer heb ik mijn kleintjes in de maling genomen met de AH verse pastasaus gele paprika, gegrilde groente. Maar daar bleef het niet bij! AH heeft namelijk nóg zeven andere verse pastasauzen en curry’s om de kleintjes mee om te tuin te leiden.

We beginnen met de AH verse curry rode paprika.

Twee van de drie kleintjes bij mij thuis zijn dol op rode paprika. Ze eten zo een hele paprika uit het vuistje. De derde, de lastige eter, begint daar niet aan. Voor haar komt het sausje dus mooi van pas, om toch verse groente naar binnen te krijgen. 

Ik heb deze verse curry gecombineerd met kip drumsticks en sperzieboontjes. Sperzieboontjes noem ik altijd groene patatjes, waar ze overigens allang niet meer intrappen. Maar ja, je kunt het altijd proberen hè?

De rode paprika curry is door de verse toegevoegde kruiden licht pittig, de sperzieboontjes neutraliseren de pittigheid een beetje. Ik houd wel van licht pittig en vooral mijn jongste kan dat ook wel waarderen. Maar wat ze het meeste kan waarderen in dit gerecht, is het kluiven van de kip drumsticks.

curry gerecht rode paprika

De AH Verse pastasauzen en curry’s op basis van groente zijn deze week in de bonus!

Wat deden we met de rest van de verse pastasauzen en curry’s?

Er zijn er namelijk meer! Ideaal, zo kun je namelijk elke dag een andere snelle, maar verse maaltijd op tafel zetten.

  • AH Verse pastasaus tomaat, olijf
  • AH Verse pastasaus rode paprika, gedroogde tomaat
  • AH Verse pastasaus pompoen, chili
  • AH Verse curry spinazie
  • AH Verse curry tikka masala maïs, gele paprika
  • AH Verse curry bloemkool

Ik ben geen kok. Sterker nog, ik heb überhaupt geen verstand van het samenstellen van gerechten. Ik ben vooral goed in het opeten ervan. Gelukkig zijn de verse pastasauzen en curry’s van AH een prima basis, maar ik zou liegen als ik bij sommige sauzen niet volledig de plank missloeg.

Ik begin met mijn successen en dus voor herhaling vatbaar.

AH Verse pastasaus tomaat, olijf
Zelf toegevoegd: gehaktballetjes, fetakaas en wokkelpasta.

tomaat olijf pasta

Dit is echt een prima combinatie die zeker voor herhaling vatbaar is. Twee van de drie kleintjes lieten de fetakaas achterwege, maar de gehaktballetjes, de saus en de wokkelpasta werden fanatiek naar binnen gewerkt. Tip: koop kant en klare gehaktballetjes, dan is dit gerecht nog eens lekker snel klaar ook!

AH Verse pastasaus pompoen, chili
Zelf toegevoegd: rundergehakt, kidneybonen, zoete puntpaprika, nacho chips, rijst, guacamole en salsa dip.

pompoen chili saus

Dit is echt een feestmaal voor mij. Ik vind dit ZO lekker! Door de pompoen chili heb ik het gerulde gehakt en de kidneybonen gemixt. De paprika heb ik gegrild in de airfryer en de guacamole bestaat uit twee avocado’s en een zakje AH guacamolemix. SMULLEN!

AH Verse pastasaus rode paprika, gedroogde tomaat
Zelf toegevoegd: penne pasta, stukjes kipfilet en rucola.

Mijn derde favoriet is weer lekker simpel en snel. De pastasaus rode paprika en gedroogde tomaat is een prima combinatie met stukjes kipfilet, maar de rucola maakt het gerecht echt af. 

>> Lees hier wat Linda met de verse pastasaus deed.

AH Verse curry bloemkool
Zelf toegevoegd: sucadelappen en basmati rijst.

bloemkool curry

Het ziet er misschien niet erg presenteerbaar uit, maar de smaak is er niet minder om. Makkelijk is dit gerecht wel, snel niet. Ik heb de sucadelappen samen met de saus 8 uur in de crockpot laten sudderen op een lage stand. Eindresultaat is een prima smaak, de man dacht zelfs dat het bij de Toko vandaan kwam!

AH Verse curry tikka masala maïs, gele paprika
Zelf toevoegen: kipfilet, rijst en komkommer.

Ik denk dat mijn fantasie even op was, want ik kwam niet verder dan blokjes kipfilet, rijst en komkommer. Prima combinatie overigens, maar erg verrassend was het niet.

Volledig de plank mis

AH Verse curry spinazie
Zelf toegevoegd: zoete aardappel uit de airfryer en biefstukreepjes.

spinazie saus

“MAM, WAT IS DIT??”

En soms moet je ook helemaal niet verrassende dingen willen doen, want dan sla je ook weleens volledig de plank mis. Nou, dat gebeurde dus bij de laatste maaltijd. De zoete aardappel en biefstukreepjes passen totaal niet bij deze saus. De saus is overigens wel lekker, het smaakt een beetje Thais. Kipfilet en rijst had er prima bij gepast.

Previous ArticleNext Article