Leukste paasspelletjes en apps voor de kinderen

Een lekker lang paasweekend staat voor de deur. Tijd om gezellige dingen te doen met de kinderen. Zoals eieren zoeken in de tuin (hopen dat het droog blijft) en ontbijten met teveel lekkere dingen. Toch hebben paps en mams ook andere plannen. Er moet namelijk nog geklust worden en het paasweekend leek ons daar een uitstekend moment voor. Maar wees gerust, het is niet zielig voor de kinderen. Die kunnen namelijk los op de smartphone en tablet met de leukste apps en spelletjes voor de paasdagen.

Dit zijn namelijk de leukste paasspelletjes en apps voor de komende dagen. 

Schminken zonder verf

Hoezo je gezicht helemaal onder kladderen? Dat gaat tegenwoordig veel makkelijker, bovendien hoef je ook geen artistiek talent te zijn. De smartphone doet al het werk. De nieuwste topmodellen van Samsung en Apple zijn uitgerust met geavanceerde camera’s die Augmented Reality ondersteunen. Het komend weekend wordt het natuurlijk een paashaas of kipje.

Hallo, de Paashaas hier

De AR Emoji-functie op de nieuwe Samsung Galaxy S9 zorgt ervoor dat je een paaskonijn kan creëren met je eigen gezichtsuitdrukkingen. Een grappige feature die je vindt via de opties van de camera-app. Een selfie maken kunnen kinderen tegenwoordig al vroeg genoeg. Maar de superslimme selfiecamera maakt het nog makkelijker. Extra leuk voor het komende paasweekend: Neem een leuke Paasboodschap op en stuur ‘m als GIF’je naar opa en oma.

AR Emoji is beschikbaar via de camera-app van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+.

Boer wat zeg je van mijn kippen

De iPhone X heeft een Animoji-functie gebruik maakt van de indrukwekkende TrueDepth-cameratechnologie. Een manier om levensechte Emoji’s te maken met jouw gezichtsuitdrukkingen en stem. Liedjes ideeën voor het paasweekend: ‘Boer wat zeg je van mijn kippen’. Of ‘Het is lente, de winter is voorbij’.

De Animoji functionaliteit is alleen beschikbaar voor de iPhone X.

Grappige Paashaas filters

Het bovenstaande is natuurlijk leuk als je over de nieuwste telefoons beschikt. Maar mijn kinderen zullen het toch echt met de ‘afdankertjes’ moeten doen. Heb geen medelijden, de Paas-selfie kunnen ze gewoon maken. De welbekende apps als Snapchat en Instagram hebben rond Pasen altijd geinige filters en stickers in het Paasthema.

Easter bunny run

Pasen spelletjes spelen

Goed, genoeg filtertjes. Nu even een spelletje spelen, want de eieren in de tuin zijn natuurlijk zo gevonden. Bovendien is de kans op regen weer eens ontzettend aanwezig. Geen nood! Eieren zoeken en andere leuke paasspelletjes kunnen ook prima binnen gespeeld worden. Hier wat leuke app ideeën.  

Eieren zoeken met Easter Egg Hunt

Eieren zoeken doe je met de app Easter Egg Hunt. In deze app ga je, in maar liefst 20 levels, op zoek naar verstopte paaseieren. In elk level kom je in een nieuwe omgeving. Hier zijn allerlei items verstopt, zoals bloemen, konijntjes en natuurlijk een paasei. Aan jou, of eigenlijk de kinderen, de taak om de paaseieren te vinden. Maar ook om de andere verstopte items te ontdekken.

Easter Egg Hunt is beschikbaar voor Android en iOS.

Run Bunny, Easter Bunny Run!

Ken je het spel Temple Run? Als avonturier ren je door spannende tempels. Je bent op zoek naar schatten, terwijl je rollende stenen en vijanden ontwijkt. De app Easter Bunny Run is de paasvariant van dit spel. Dit weekend ben je een paashaasje die zoveel mogelijk eieren moet vinden. Maar wel zonder te struikelen of uit de bocht te vliegen! 

Easter Bunny Run is beschikbaar voor Android

Easter Crush

Oeh, Candy Crush is net zo verslavend als het eten van paaseitjes! Easter Crush is dé variant voor Pasen. Alle snoepjes zijn vervangen voor paaseieren. Misschien hou je hiermee je chocolade paasei verslaving een beetje onder controle. Want met meer dan 150 levels ben jij dit paasweekend wel even zoet.

Easter Egg Bunny Hunt is beschikbaar voor iOS.

Easter Sudoku

Paas-Sudoku

Goed voor een beetje braintraining dit weekend. Easter Sudoku is een vrolijke variant waarbij je hersenkrakers oplost in paasthema. Het spel heeft duizenden levels. Zo kun je tot aan de kerst in de paassferen blijven hangen.

Easter Sudoku is verkrijgbaar voor Android en iOs.

Verstoppertje spelen hoort bij Pasen

Virtueel of in het echt, verstoppertje spelen is altijd leuk! Speciaal voor Pasen heeft app-ontwikkelaar Recall Studios een heuse Augmented Reality-versie van verstoppertje ontwikkeld, namelijk AR Hide & Seek. In AR Hide & Seek ga je op zoek naar verstopte items via de camera van je telefoon. Op het scherm zie je de omgeving waarin je moet zoeken. Het spel is speciaal voor kinderen gemaakt. Maar ik ben bang dat van klussen weinig komt, want voor volwassenen is het ook erg leuk. 

AR Hide & Seek werkt als volgt: je maakt het spel klaar door via de app een object te verstoppen in je tuin, woonkamer of ergens anders. Dat object kan de Paashaas zijn, maar bijvoorbeeld ook een leuke foto van jezelf. Als je klaar bent, sla je het spel op en kan je kind via de camera van je telefoon de ruimte doorzoeken. Paashaas waar zit je?

AR Hide & Seek is alleen beschikbaar voor iOS en draait alleen op iOS 10.2 of hoger.

Creatief zonder knoeien

Naast alle spelletjes is het paasfeest niet compleet zonder creatief geweest te zijn. Eieren schilderen, kleurplaten kleuren. Alleen die zooi altijd… Gelukkig kunnen de kinderen hun creativiteit ook kwijt in de virtuele paasschilderijen. Ook leuk voor onderweg of wanneer je geen stiften of kleurboek bij je hebt!

Virtueel eieren versieren

Met deze app versier je eieren zonder geknoei. Het klussen van pas en mams brengt namelijk al genoeg geknoei. In de app komt er geen druppeltje verf aan te pas. Een leuke app, vooral voor de allerkleinsten, want is het kunstwerk mislukt? Dan begin je gewoon weer opnieuw. Extra leuk: de virtuele kunstwerkjes kun je direct versturen naar opa en oma. 

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

Easter Egg Hunt Colouring

Vingerverven op je smartphone

Printer stuk? Geen papier in huis? Hier is de oplossing: met deze apps kun je paastekeningen virtueel inkleuren met je vinger. Er zijn heel veel kleurplaten beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Ook leuk om samen te doen: kies om-en-om een kleur en maak zo een unieke kleurplaat!

Paastekening apps zijn beschikbaar voor Android en iOS.

Previous ArticleNext Article