EHBO App

Op de televisie zag ik een spotje voorbij komen over een EHBO App van het Rode Kruis. Meteen dacht ik, dat is handig! Ook al heb ik in het verleden regelmatig EHBO cursussen gevolgd, toch blijft het altijd lastig ‘wat te doen’ als er echt iets gebeurt. De dagelijkse pleisters kan ik wel plakken en de kusjes kan ik ook geven. Maar wat als er opeens een flinke bloedneus ontstaat, of mijn baby krijgt koortsstuipen. Hoe zat het dan ook alweer?

De App heeft een op de ‘voorpagina’ zes belangrijke ‘Eerste Hulp bij’ en drie rode knoppen. De linkse rode knop is de ‘Zoek EHBO post’, waar je ook bent in Nederland, hier krijg je de dichtstbijzijnde  huisartsenpost of ziekenhuis te zien. Zelfs de kilometer afstanden zijn aangegeven. Met de middelste rode knop bel je direct 112. En met de rechter rode knop krijg je hulp bij het reanimeren. Uiteraard is het handig om het reanimeren van te voren in je op te nemen. Dit ga je op het moment van nood, als je daadwerkelijk een keer moet reanimeren, natuurlijk niet eerst nog even doornemen. Het is wel heel handig dat op zo’n moment het ritme voor het geven van borstcompressie wordt aangegeven. Zo weet je dus precies hoe snel je 30 keer het borstbeen moet indrukken. Een reanimatie heb ik nog nooit gedaan en ik hoop van harte dat ik dat ook nooit zal hoeven doen. Maar als je een leven kunt redden, kun je beter iets doen dan niets.

Verder vind je in de app nog veel meer ‘Eerste Hulp bij…’ Bijvoorbeeld: ‘wat te doen bij een kwallenbeet?’, ‘wat te doen bij schouder uit de kom?’ of veel voorkomend bij kinderen ‘wat te doen bij voorwerp in de neus?’
Ik vind het een handige app van het Rode Kruis. Gratis te downloaden en een must-have voor elke smartphone eigenaar.

 

Pin It
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.