Jeepsafari op Porto Santo

Miradouro das Flores jeepsafari

Op Porto Santo kun je prima een auto of een quad huren om vervolgens zelf op ontdekkingstocht over het gouden eiland te gaan. Maar er valt zoveel te vertellen en ontdekken, dat een begeleidende jeepsafari eigenlijk niet mag ontbreken aan je verblijf op Porto Santo. Bovendien is een jeepsafari een super leuke ervaring voor de kinderen én ouders, want terwijl de chauffeur je de mooiste plekjes van het eiland laat zien, kun jij genieten van de prachtige uitzichten én de kinderen tegelijk.  [Read more...]

De Baai van de Somme met kinderen

De Baai van de Somme mag zich rekenen tot één van de mooiste baaien ter wereld. Een baai waar je in de ochtend met paard en wagen over het strand kunt rijden en binnen no-time gebeurt er een bijzonder natuurlijk tafereel (eb en vloed), waardoor je in de middag de zee in plonsen kan. Baai van de Somme is werkelijk een prachtig stukje ongerepte natuur, waar je als ouder maar ook als kind in de vakantie van genieten kan. Of je nou op zoek bent naar een leuke camping in deze streek, of een mooi vakantiehuis, het is er allemaal te vinden. Afgelopen zomer zijn we daar geweest en hebben we zelf dit mooie stukje Frankrijk kunnen ontdekken. En dit zijn de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en accommodaties (campings en vakantiehuizen) van de Baai van de Somme (Baie de Somme) met kinderen.

Zeehondjes spotten

zeehonden spotten baai van de somme

De baai van de Somme is zo bijzonder omdat er een kolonie zeehonden leeft. Deze kun je spotten tijdens een speciaal uitgezette wandelroute over de baai, maar een aanrader is om dit met een paard (en wagen) te doen, heel gaaf! Wat kinderen ook leuk vinden is de zeehonden vanaf het water (met een boot) te spotten.  [Read more...]

Voorjaarsvakantie 2017, wat te doen?

‘Mam, gaan we in de vakantie naar de dierentuin?’

‘Mam, ik wil met jou naar de bioscoop!’

‘Mam, mag ik bij opa en oma logeren?’

‘Mam, wat gaan we doen?’

Mijn kleintjes hebben ideeën genoeg voor de voorjaarsvakantie, maar helaas bestaat deze ook wel krokusvakantie geheten vakantie uit slechts één week. We moeten dus keuzes maken. Wat zijn de leukste activiteiten en dagjes uit in de voorjaarsvakantie? Wat te doen, ik zette vier (niet zo vanzelfsprekende) uitjes op een rij.

voorjaarsvakantie uitjes kind [Read more...]

Gaan we naar Engelenland?

screenshot dfds platform

Screenshot van het DFDS platform

 

“Mama, wanneer gaan we weer naar Engelenland?”, vraagt mijn dochter regelmatig. De magische minicruise van DFDS heeft zo zijn sporen bij haar nagelaten, want inmiddels mag ‘Engelenland’ zich rekenen tot één van haar favoriete vakantielanden.

Het was dan ook wel één groot magisch avontuur om met de gigantische boot over de zee te varen, met een taxi door Engelse landschappen te rijden en om het fascinerende kasteel van Harry Potter te bezoeken. Mooie herinneringen zijn er gemaakt. Maar ik denk dat mijn dochter gelijk heeft, we moeten nog eens terug. Newcastle heeft namelijk veel meer te bieden dan dat wij tijdens ons magische tripje gezien hebben.

Een familie-stedentrip

Velen zullen al afhaken bij alleen al de gedachten om met het gezin op stedentrip te gaan. Zonde, het kan namelijk zo leuk zijn, je moet alleen je ritme en je activiteiten op het gezin aanpassen. Je kunt niet met kinderen tien bezienswaardigheden in één dag proppen, daar wordt niemand vrolijk van. Je kunt beter één activiteit goed uitvoeren, dan zes activiteiten afraffelen, denk ik dan altijd maar. En dat moet DFDS ook gedacht hebben, zij komen namelijk met een superhandig platform met de leukste hotspots en tips die onderverdeeld zijn in thema’s. Zo kun je heel gemakkelijk je trip naar Newcastle afstemmen op de interesses van je kinderen.  [Read more...]

Disney On Ice viert 100 Years of Magic

Wij zijn er klaar voor: Disney On Ice viert 100 Years of Magic, een spectaculaire familieshow met alle geliefde Disney figuren en muziek. 

Het parkeren in de Jaarbeurs in Utrecht verliep voorspoedig en na de nodige kraampjes met Disney merchandise bekeken te hebben kon de show beginnen. Een mooie muzikale opening met natuurlijk Mickey en Minny Mouse vergezeld door vele dansers/schaatsers. 

Al snel volgden Donald Duck, Goofy en Pinokkio. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, doen ze de ene na de andere pirouette. 

disney on Ice [Read more...]

Kerstvakantie tip: Winterwonderland Noordwijk

Mijn kleintjes hebben niet zoveel moeite met groots denken. Ze zien niet zo snel beren en obstakels op de weg, dingen kunnen gewoon, fantasie en werkelijkheid lopen nog kris kras door elkaar heen. Zo vond mijn dochter na een bezoekje aan Disneyland dat we ook wel een Big Thunder Mountain achtbaan in de achtertuin konden zetten. Toen ze net op paardrijden zat, misstond een paard niet in de achtertuin en hoezo kan daar geen dolfijn bij?

Inmiddels zijn we beland bij een schaatsbaan in de tuin en wellicht heeft het uitje van afgelopen zondag daar iets mee te maken.

Schaatsen bij Winterwonderland Noordwijk

winterwonderland noordwijk

We waren namelijk bij Winterwonderland in Noordwijk, een pop-up schaatsbaan die je tegenwoordig veel ziet. Maar deze pop-up schaatsbaan is speciaal, hij staat namelijk praktisch op het strand, oftewel schaatsen aan zee! Klinkt romantisch vind je niet? Ik zag mezelf daarom ook als een Sjoukje Dijkstra over het ijs glijden. Goh, van wie zouden mijn kleintjes die levendige fantasie toch hebben?  [Read more...]

Woezel en Pip ‘Op zoek naar de sloddervos’

Inmiddels hebben Woezel en Pip wel bewezen dat ze thuishoren in het theater. Onze ervaringen met de eerdere voorstellingen van Woezel en Pip, Woezel & Pip ‘Alles is fijn’ en Woezel en Pip ‘Overal vriendjes’ waren zo positief, dat we hoge verwachtingen hadden van de nieuwste theatervoorstelling Woezel en Pip ‘Op zoek naar de sloddervos’.

Met opa en oma naar het theater

Dit was dus niet de eerste keer dat één van onze kleintjes het theater van Woezel en Pip bezocht. Maar wel de eerste keer voor opa en oma. Om opa en oma samen met hun kleinkind te laten genieten, is er voor opa en oma niet veel meer nodig dan een gelukkig en stralend kleinkind. En een gelukkig en stralend kleinkind dat ging wel lukken, want wie wordt er nou niet vrolijk van de twee allerleukste hondjes van de wereld?

kleuter in theater [Read more...]

De magische wereld van een kind @ Marvel Universe Live!

Spider-Man Rotterdam copy

Eindelijk is het zover! De mannen (11, 8 en 8 jaar) hebben er dagen naar uitgekeken, maar nu zijn we eindelijk onderweg! Onderweg naar Marvel Universe LIVE! @ Ahoy Rotterdam.

We werden op de snelweg opgewacht door een dikke file, gevolgd door nog meer file. Het allerlaatste stukje snelweg dat we moesten hebben was als klap op de vuurpijl afgesloten met als eindresultaat een autorit van maar liefst 2,5 uur. De mannen hebben het super goed volgehouden en mijn bloeddruk bleef mede daardoor keurig binnen de grenzen van het toelaatbare.  [Read more...]

Een jaar sabbatical? Reizen door Amerika en Canada mét kinderen!

De ultieme droom van ieder mens, althans dat zou ik denken. Een jaar sabbatical nemen en daarvan zeven maanden reizen in een camper door Amerika en Canada. Lodi deed het!

Het idee om op reis te gaan ontstond een aantal jaar geleden (2011) doordat Lodi en haar man zichzelf een beetje voorbij liepen. Hun kinderen zijn chronisch ziek en hebben elke dag zorg nodig en doordat zij beiden een baan hadden werd dit allemaal een beetje teveel. Dit moest veranderen, het roer moest om!

En dat deden ze dan ook drastisch. Lodi’s zus, die in Amerika woont, was zwanger en ze besloten dat zodra ze was bevallen ze er als gezin naartoe zouden gaan. Maar toen kwam al snel het idee om de banen op te zeggen, een sabbatical van een jaar te nemen en op reis te gaan.

In 2011 maakten zij deze droomvakantie met hun kinderen (toen 3 en 1 jaar oud): zeven maanden reizen in een camper door Amerika en Canada.  [Read more...]

Een dag LEGO World in beeld

Ruim 10 miljoen LEGO steentjes samen met plus minus 10 duizend opgewonden kinderen én ouders in een gigantische hal, hoe ziet dat er eigenlijk uit? Nou zo…

entree

Wanneer je richting de Jaarbeurs loopt dan denk je, ‘MY GOODNESS’ wat een kudde, moet ik hier de hele dag tussen lopen mekkeren? Maar de meeste slimmeriken hebben de kaarten via internet besteld. Dat is nog goedkoper ook en de doorstoom is bij binnenkomst lekker vlot. 

[Read more...]