Win een cheesecake masterclass van Miljuschka!

Wie houdt er nu niet van lekker eten? Iedereen houdt van lekker eten, maar wat iedereen nu lekker vindt… Daar valt over te twisten! Vraag je aan mijn oudste wat lekker eten is, dan zal ze je overtuigen dat niets beter smaakt dan spinazie a la crème met een kipkrokant. Persoonlijk neig ik meer naar alles wat Miljuschka lekker vindt, dat weet ik, want als ik door haar nieuwe boek ‘lekker Miljuschka’ blader, lijkt alles wat ik zie me lekker.

lekker-miljuschka

Lekker Miljuschka – lekker dik boek – € 20,00

Miljuschka is daarom ook dé uitgesproken persoon om speciaal voor mij een cheesecake recept te bedenken met alles wat ik lekker vind. Nou dat is nogal wat, heb je even?

Ingrediënten van Pauline’s perfecte cheesecake (ja heus, hij bestaat):

Cookiedough
100 g zachte roomboter,  200 g rietsuiker, 2 el water, 2 tl vanille-extract, 100 g bloem, mespuntje baksoda 

Bodem
100 g roomboter, 250 g bastognekoeken

Cheesecake
35 g boter, 900 g zachte roomkaas, 115 g crème fraîche, 250 g suiker, 5 eieren, 1 eidooier, 180 g Tony Chocolonely puur met pecan en kokos, 30 g bloem

Topping
 125 ml slagroom, 25 g suiker, 2 bananen, 1 el cacaopoeder

Extra nodig: boter om in te vetten

Het bereiden van de perfecte cheesecake:

Cookiedough
Kneed de boter, suiker, water, vanille-extract, bloem en de baksoda snel en goed door elkaar. Verdeel het deeg in hoopjes en zet ze in de vriezer tot de vulling van de cheesecake klaar is.

Bodem
Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de koekjes in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en druk de koekkruimels er stevig in. Zet de bodem in de vriezer tot de vulling klaar is.

Vulling
Verwarm de oven voor op 140 ℃ boven-onderwarmte. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de roomkaas, crème fraîche en de suiker in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Hak de chocolade in stukjes. Spatel de boter en de bloem door de vulling en meng de chocolade en het cookiedough erdoor. Schep de vulling op de bodem. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de cheesecake ermee. Snijd de bananen in plakjes en leg ze op de slagroom. Bestuif met cacaopoeder.

BOSCH - CHEESCAKE - MASTERCLASS

Zelf een cheesecake bakken? Hier wat tips van Miljuschka

    • Klop niet te hard, want dan komt er teveel lucht in de kaasmassa. Dat zorgt voor scheuren en dat willen we voorkomen.
    • Zet de cheesecake altijd middenin de oven. Dat zorgt ervoor dat hij echt gelijkmatig wordt gebakken en mooi verkleurt.
    • Laat de cheesecake niet schrikken! Nadat het bakprogramma klaar is, moet de taart afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen.

perfecte-cheesecake

Voilà: het eindresultaat!

Win een cheesecake masterclass van Miljuschka!

Dit deed Miljuschka natuurlijk niet zomaar, ze wilde me laten zien dat de Serie 8 ovens van Bosch dé ovens zijn om de perfecte cheesecake in te bakken. En dat wil ze ook aan jou laten zien in haar volgende cheesecake masterclass!

Dus ben jij ook fan van cheesecakes en van Miljuschka én kun je wel wat mama-me-time gebruiken? Doe dan mee aan deze te gekke winactie en win twee plekjes in de cheesecake masterclass van Miljuschka en Bosch, bij het Inspiratiehuis in Hoofddorp, op dinsdag 22 november, van 9.30 tot 11.30.

Laat een reactie achter en tag de persoon die je mee wilt nemen onder het Facebookbericht. Houdt er wel rekening mee dat je, als je wint, ook echt aan de bak moet!

Even op een rijtje:

Voor wie: een mama-me-time en cheesecake liefhebber +1
Beschikbaar op: dinsdag 22 november, van 9.30 tot 11.30
Waar: Inspiratiehuis 20|20, Hoofddorp

 

Previous ArticleNext Article