Op weg naar mijn tempel #week1

Nieuwe voornemens

giftbelt tempel

Ik hou daar van, en eigenlijk wil ik gewoon meteen beginnen. Zo ben ik een paar jaar terug half december begonnen met 40 dagen suikervrij. Dat is niet echt handig, dus daar heb ik van geleerd en ben 2 januari begonnen met het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’.

Ik ga 28 dagen detoxen, en dat betekent dat ik afscheid ga nemen van de boterhammen met kaas. Ik ga detoxen, zoals detoxcoach Jacqueline van Lieshout dat doet. 28 dagen géén gluten, suiker, keukenzout, kleurstoffen, conserveermiddelen ed, koemelkproducten, cafeïne, vlees, alcohol, niet-volkoren rijst, aardappelen zonder schil en niet gefermenteerde sojaproducten.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik al verschillende pogingen heb gedaan om dit voor elkaar te krijgen, maar dat het nog nooit 28 dagen gelukt is. Wel 10. We komen daarom meteen bij de vraag ‘What’s your Poison?’

  • Koffie
  • Wijn
  • Chips hoorde daar eigenlijk ook nog bij, maar de drang naar chips is inmiddels verdwenen.

Wijn, ik hou van wijn. Mijn vriendinnen houden van wijn. Need I say more? Toch heb ik het voor elkaar gekregen om te minderen met wijn. Ik dronk bijna elke dag wel een glas en dat heb ik verminderd naar -alleen in het weekend of bij een bijzondere gelegenheid-. Opeens is alles een bijzondere gelegenheid natuurlijk, dus ja, ik ben trots op mezelf dat ik doordeweeks bijna nooit drink en zelfs soms een weekend oversla met wijn drinken. Gewoon, omdat het kan en een wijntje daarna weer extra speciaal is.

Koffie, oeii deze gaat moeilijk worden.

Lees hier: Welke kruidenthee helpt tegen welke kwaal?

giftbelt tot tempel

Dag 1: 2 januari

Ik ben niet goed voorbereid. Dus moet het de eerste dag even doen met wat ik in huis heb. Ik heb een appel met amandelmelk geblenderd als ontbijt. Dat vult dus niet. Als lunch heb ik een omelet gemaakt met allemaal groente en geitenkaas. En samen met een kopje zelfgemaakte pompoensoep op basis van kokosmelk is dat heerlijk. Mijn avondeten is bloemkool met van alles wat ik in de kast kan vinden. O.a. wat quinoa, tonijn, olijven, gedroogde tomaat. Het ziet er niet uit, ook niet bijzonder lekker maar het is vulling. En glutenvrij!
Mijn zonde van deze dag is een oliebol van de oliebollenkraam na een dagje schaatsen.. Ik ga dus tot 29 door. 😉

Dag 2: 3 januari

Weer een soort smoothie van amandelmelk met appel én, een restje quinoa. Wat goed is voor de vulling. Geen koffie. Wel hoofdpijn en citroenwater.
Ik moet nog steeds boodschappen doen, dus mijn lunch is wat granola met amandelmelk. Als 4 uurtje heb ik een kopje groente soep gegeten. Dit had ik nog in de vriezer, volgens mij was het met knolselderie.

Jacqueline is van biologisch, dus ik heb boodschappen gedaan bij onze bio supermarkt. Ketjing. Daarna kan ik lekkere detoxlasagne maken. De kinderen zijn uit logeren, dus we hebben heerlijk samen gegeten. Zonder wijn.

In de avond heb ik nog een bakje cashewnoten met rozijnen op. Bio.

Dag 3: 4 januari

Mijn ochtendritueel is een beetje uitgebreid, want ik ben begonnen met droogborstelen. Voordat ik ga douchen borstel ik mijn huid. Het ondersteunt mijn systeem bij het afvoeren van afvalstoffen, aldus Jaqueline. Het voelt een beetje vreemd, en mijn huid is na het douchen iets droger, maar ook gladder.

Na het douchen spoel ik mezelf af met koud water. Brrr, maar wel lekker net als bij de sauna. Dit lukt je niet in een keer, maar als je begint met alleen je voeten kan je dit zeker opbouwen. Ik zelf moest dit alleen weer even oppakken, dus kreeg het ook voor elkaar om helemaal onder de koude douche te staan.

Tevens drink ik een glas water met citroensap. Geen koffie.

11 uur, ik heb trek en ik heb hoofdpijn en ik ben chagrijnig.

Na het avondritueel kijk ik nog even wat youtube filmpjes en eet wat cashewnoten, maar moet concluderen dat ik nog steeds chagrijnig ben en ga vroeg naar bed.

Dag 4: 5 januari

Ik word wakker. Alles is nog donker. Het huis is stil. Bij gebrek aan een klok in de buurt kan ik niet anders dan concluderen dat het midden in de nacht is. Ik probeer weer in slaap te vallen. Na een tijdje wil ik dan toch weten hoe laat het is. 5:48 uur. Lieve hemel, ik ben klaar wakker! Ik kan als de beste uitslapen en op een vrije dag word ik nooit zo vroeg wakker. Maar ok, ik lag er ook vroeg in dus laat ik er maar uitgaan ook.

Na mijn hele ochtendritueel (zie dag 3) begin ik met het maken van een aantal gerechten uit het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’. Want enige voorbereidingen zijn wel nodig als ik de dag qua eten weer door wil komen. Wat is dat lekker om nog even in alle rust mijn eigen dingen te doen. En goh wat is mijn humeur veranderd! Heerlijk, ik ben er weer hoor.

Dag 5: 6 januari

giftbelt tot tempel overzicht

We gaan een weekendje weg! Help, hoe ga ik dat doen? Ik heb niet voor niets wat voorbereidingen getroffen en heb zelf wat spullen meegenomen. Vervolgens heb ik zelf de boodschappen gedaan en redelijk veel komkommer en paprika ingeslagen. Niet bio.

Het ontbijt en de lunch had ik zelf in de hand, een heerlijk pompoensoepje met een restje rijst vulde goed. Maar voor het avondeten heb ik niets bedacht, ik dacht ik kan wel een visje eten ofzo. We gingen naar een restaurant met bijna alleen kip op het menu. Uiteraard vraag ik wat het menu ‘vegetarisch’ inhoud en daar word ik niet echt vrolijk van. Ik vind het ook belangrijk dat ik ontspannen ben in deze en dat het geen ‘moeten’ wordt, dus ga voor het kipfiletmenu met dessert. Zonder wijn.

Na het hoofdgerecht krijg ik meteen uitslag op mijn hand. Zou het sausje vol zitten met e-nummers? Het kwaad is geschiet en ik ben niet sterk genoeg om het toetje af te slaan.

Dag 6: 5 januari

De lunch bestaat uit rijstwafels met guacamole en een zelfgemaakt en meegenomen soepje. Mijn avondeten is een glutenvrije pannenkoek op sojabasis met geitenkaas, walnoten en sla. Een lekkere combi om te onthouden. Dus een beetje ok. Geen wijn. Geen koffie.

Die avond wordt het laat en door vermoeidheid heb ik een wijntje (of 3) gedronken. Wat was dat genieten met chips.

Dag 7: 6 januari

Mijn lunch zijn 2 rijstwafels met geitenkaas en 1 met cashewnotenpasta en daarbij komkommer.

Behaald resultaat:

4 van de 7 dagen is het gelukt. Gezien de omstandigheden vind ik dat ik minimaal over de grens ben gegaan. 😉

  • glutenvrij
  • suikervrij
  • keukenzoutarm
  • kleurstofloos, conserveermiddelenvrij, ed.
  • koemelkvrij
  • cafeïneloos
  • geen vlees
  • alcoholvrij
  • niet-volkoren rijst
  • aardappelen zonder schil
  • niet gefermenteerde sojaproducten.

Valt het je op dat cafeïne er nog bij staat!?

Previous ArticleNext Article