Ben ik een thuisblijfmoeder?

thuisblijfmoeder

Ruim 2 jaar ben ik een echte thuisblijfmoeder geweest. Eigenlijk voelt het nog steeds zo, omdat ik alleen onder schooltijden 3 ochtenden per week werk. Ik doe ook niet het werk waar ik voor heb geleerd. En?? Vind ik het wel prima zo?? Dat weet ik soms ook niet. Voor mijn schoolgaande jongens is het ideaal. Zij hebben altijd een moeder die na schooltijd thuis is. Zij kunnen sporten en afspreken wanneer ze maar willen. Maar is het ook voor mij ideaal?  [Read more...]

Vakantie in zicht!!!

vakantie in zicht

“Wakker worden!” In de foetus houding liggen ze nog opgerold in hun bedje. Jammer om ze wakker te maken. “Kom op jongens, opstaan! Nog 1 week en dan is het vakantie!”

Lang licht, later naar bed. Die jongens hebben helemaal niet meer zin in school. Ze zijn toe aan een welverdiende vakantie. S’ ochtends lekker lang blijven liggen. (al zijn ze in de vakantie altijd wel vroeg uit de veren). Lekker lui op de bank blijven hangen voor de tv en pas om 11 uur denken: “Zullen we eens onze kleren aan doen?”  [Read more...]

Wanneer is het echt weekend?

weekend uitslapen

Slaperig doe ik m’n ogen open. “Wat is dat voor een geluid?” Het is 7.00 uur, op zijn voetbalschoenen dendert m’n oudste de trap af. Om 7.15 verzamelen voor vertrek bij de kantine. Vervolgens klinkt: “Tuut, tuuut, tuut….” (die ik al 3x heb uitgeslagen) Met een zucht sla ik de wekker uit.
Het is weekend!

[Read more...]

Mijn kind is de beste!

voetbal kind

Ik kan er ook echt niets aan doen! Het is nu eenmaal zo! Onze kinderen zijn wereldwonderen. Al van het moment dat ze werden geboren, wist ik dat! Onze kinderen zijn in een woord: geweldig!

Komende tijd is het weer voor veel ouders en kinderen een bloed spannende tijd: “Wie o wie komt er in de selectie van het voetbalteam?” Het gonst al her en der. Wie van de kinderen komen zeker weten in de selectie? Wie zouden er volgend jaar afvallen? Even informeren en praten met de trainers. Ik moet zeggen, ik let nooit zo op de andere kinderen. Ik zou niet weten hoe ze voetballen. Ik heb alleen maar oog voor mijn wereldwondertje. Want ik vind ook, net als alle andere ouders, dat mijn kind de beste is!  [Read more...]

Joehoe!!!… Ik ben een jongensmoeder!

jongens moeder

Nooit had ik gedacht dat ik een jongensmoeder zou worden. Ik was als kind behoorlijk meisjesachtig. Speelde graag met Barbies en poppen. En nog steeds hou ik van meisjes dingen. Ook toen ik zwanger was verlangde ik stiekem naar een meisje. Zodat ik leuke jurkjes bij ze zou aantrekken, samen met de Barbies spelen en als ze later volwassen zou zijn, samen winkelen.  [Read more...]

Help! Mijn zoon houdt van vissen!!

vissen-zoon

Weten jullie wat er op de foto staat!!! Je vergist je echt niet. Het zijn maden. In een potje!!! En ze bewegen!!! Als ik er naar kijk, komt mijn maaginhoud al een stukje omhoog. En het ergste is nog, als ik de koelkast open doe, zie ik ze staan. Nou ja, dat hoop ik tenminste. Niet dat de hele inhoud door mijn verse eten wandelt. Die kans is namelijk best aanwezig. Van de week deed ik de koelkast open en was het bakje niet helemaal dicht gemaakt. En vandaag stond het bakje op de zijkant. En puber in opkomst reageert met rollende ogen en vraagt zich af waar ik me druk om maak.  [Read more...]

“Mama, mama, MAAMMAAHHH!!!”

mama zijn

Als ze voor het eerst het woordje “mama” zeggen, is dat zo schattig, loopt je hart over van liefde! Maar nu jaren verder, zou ik heel soms wel willen dat ze het woord niet hadden geleerd! Waarom roepen ze altijd mama???  [Read more...]

De Avondvierdaagse

avondvierdaagse blog

Van de week gaan we weer! “De paden op, de lanen in”. “En van je hela, hela, hela, hela, ho, la, la, hoi!” Het hoogte punt van het jaar! De avondvierdaagse! Een paar weken geleden vroeg ik aan de jongens tijdens een wandeling vol weerstand: “Willen jullie nog de Avondvierdaagse lopen dit jaar?” “Ja, natuurlijk!”, was het antwoord. “Waarom willen jullie nu dan niet wandelen?” “Kunnen jullie nu toch alvast lekker oefenen?” “Daar krijgen we mega veel snoep en nu niet!”  [Read more...]

De groepsmoeder

groepsmoeder

Elk nieuwschool jaar is weer de vraag: “Wie wordt de groepsmoeder?”
Er zijn groepen waarbij de meeste moeders onderduiken wanneer de vraag wordt gesteld. Omdat niemand zin heeft in het klusje. Bij andere klassen ontstaat er onderling tussen de moeders bijna een gevecht op het schoolplein, want alle moeders willen “de groepsmoeder” worden. En bij weer andere klassen is er een mams die jaar in en jaar uit de groepsmams is en die taak is op haar lijf geschreven.  [Read more...]

Mid-Life

midlife-moeder

Niet denken dat ik daarin zit hoor! Echt niet, nog lang niet. Ik moet eerst nog volgende maand 39 worden, dus in die fase zit ik nog niet. Bij lange na niet! Maar mijn man daarin tegen en andere mensen om mijn heen!! Hou op, schei uit!! Die wel!

Laatst was ik op de sportschool, hoorde ik naast me: “Heb je die daar gezien?” Ik was natuurlijk nieuwsgierig wat deze dame had gezien en besloot om een hoekje te kijken. Een jonge God was aan het sporten. Maar mevrouw museum die hem had gezien had 3x zijn moeder kunnen wezen. “Mevrouw, op welke planeet bevindt u zich? Heeft u de laatste tijd nog in de spiegel gekeken?”.  [Read more...]